Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų kultūros rūmų atgaivinimo idėjos: išrinkite geriausią

1985 metais statyti Trakų kultūros rūmai bus atnaujinti. Architektūros specialistai jau parengė pasiūlymus, kaip galėtų atrodyti rekonstruotas pastatas. O dabar juos gali įvertinti kiekvienas.
Architektų pasiūlymai
Architektų pasiūlymai / Trakų rajono savivaldybė

Kūrybinėse dirbtuvėse, remdamiesi gyventojų ir įstaigų apklausomis, keturi architektų kolektyvai parengė pastato konversijos vizijas.

Du kolektyvai rinkosi saugoti esamą pastatą, tik jį rekonstruojant (M.Šiupšinsko grupė ir Wall), kiti du siūlė griauti ir statyti naujus objektus (Lapė ir MetrO architektūra).

Trakų gyventojai gali susipažinti su projektų vizualizacijomis ir aprašymais savivaldybėje, o 15min skaitytojai gali apžiūrėti projektus ir išreikšti savo nuomonę balsuodami.

„Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavo 4 architektų studijos. Pirmą kartą pasižiūrėta, kaip būtų galima tą pastatą rekonstruoti. Tai yra pirminė stadija, priešprojektiniai pasiūlymai. Vėliau, atsižvelgę į gyventojų nuomonę, užsakytume tolesnius dokumentus, reikalingus rekonstrukcijai. Svajojame apie atnaujintus Kultūros rūmus, bet dar neaišku, ar rekonstruosime ir kada“, – 15min sakė Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič.

Trakų kultūros rūmus projektavo architektas Alfredas Paulauskas, o pastatas iškilo 1985 metais.

Šiuo metu čia veikia Trakų rajono kultūros rūmai, viešoji biblioteka ir jaunimo organizacijos, tačiau jos skundžiasi, kad pastato būklė bei atmosfera varžo.

Trakų rajono gyventojai sako, kad pastatas jau kurį laiką nefunkcionuoja kaip traukos centras. Iš išorės jis atrodo milžiniškas, tačiau kultūrinei bei visuomeninei veiklai pritaikytų erdvių trūksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius