Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turto bankui leista tęsti Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos priežiūros konkursą

Teismui nutarus, kad Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos inžinieriaus bei techninės priežiūros konkursas vyko tinkamai, Turto bankas tęsia konkursą, nors kol kas neaišku, kada bus pasirašyta sutartis.
Vilniaus sporto rūmai
Vilniaus sporto rūmai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Apeliacinis teismas gruodžio 23 dieną nusprendė, jog Turto bankas nepažeidė konkurso dalyvių vertinimo taisyklių ir atmetė statybų bendrovės „Contestus projektai“ skundą. Nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Turto banko atstovė spaudai Aušra Pocienė BNS negalėjo pasakyti, kada bus pasirašyta sutartis su geriausią pasiūlymą pateikusia bendrove.

„Kol kas tikrai negalime pasakyti, kada bus pasirašyta sutartis, nes dar yra pagrindinis rekonstrukcijos konkursas, kuris yra nepasibaigęs“, – kalbėjo A.Pocienė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus sporto rūmai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus sporto rūmai

„Contestus projektai“ teisme teigė, kad kai kurios konkurso dalyvės pateikė, galbūt, neteisingus duomenis apie savo kvalifikaciją, tačiau Turto bankas esą tai ignoravo. Bankas teigė, jog „Contestus projektų“ pastebėjimai buvo nepagrįsti.

Geriausią pasiūlymą – 180,2 tūkst. eurų – konkursui pateikė „Ademo techninė priežiūra“ ir „Statybų inžinerinės paslaugos“ konsorciumas, toliau rikiavosi už 228,6 tūkst. eurų darbus pasiūliusi atlikti „OR Consulting“ su partneriais ir už 362,8 tūkst. eurų – „Incorpus“ su partnere. „Contestus projektai“ pasiūlė 378 tūkst. eurų kainą.

Konkurse taip pat dalyvavusių „Pro bonus“ bei „AECOM Infrastructure & Environment UK“ pasiūlymai buvo atmesti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Foje. Vilniaus sporto rūmai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Foje. Vilniaus sporto rūmai

Šiuo metu vyksta Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos rangovo konkursas, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba praėjusią savaitę pareiškė, jog Turto bankas turi iš naujo svarstyti jo biudžetą bei bendrovių „Irdaiva“, „Pamario restauratorius“ ir „LitCon“ pasiūlymą, nes jo kaina – 27,79 mln. eurų – yra per didelė.

Konkurso laimėtojas turės parengti rūmų pritaikymo kongresų, konferencijų ir kitų kultūrinių renginių veiklai rekonstrukcijos projektą, atnaujinti pastatus bei prižiūrėti projekto eigą.

Planuojama, kad centras, kurį Vyriausybė pripažino svarbiu valstybei, duris atvers 2018 metais. Preliminari projekto vertė, įskaitant pastato įsigijimą iš Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG), siekia iki 19,7 mln. eurų, įrengtą centrą 10 metų ketinama išnuomoti konkurso būdu pasirinktam operatoriui.

Turto bankas iš bankrutuojančios ŪBIG ir bendrovės „Žalgirio sporto arena“ už 5,6 mln. eurų rūmus įsigijo pernai spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius