Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždaromas vienas įžymiausių Niujorko viešbučių „Waldorf Astoria“

Niujorko „Waldorf Astoria“ viešbutis yra turbūt vienas žymiausių pasaulio viešbučių. Tačiau 85-ąjį gimtadienį pernai paminėjusiam pastatui prireikė rekonstrukcijos, todėl nuo vasario pabaigos jis dvejiems metams uždaromas, skelbia įvairūs Amerikos žiniasklaidos kanalai.
Žymus viešbutis Niujorke „Waldorf Astoria“
Žymus viešbutis Niujorke „Waldorf Astoria“ / The Waldorf Astoria/Facebook nuotr.

2014 metais viešbutį iš tarptautinio tinklo „Hilton Worldwide“ nusipirko kinų draudimo kompanija „Anbang“ už 1,95 mlrd. JAV dolerių. Pagal susitarimo sąlygas „Hilton Worldwide“ valdys viešbutį kitus 100 metų.

Jau tuomet pradėta svarstyti apie renovaciją. Vietos tarnybos atkreipė naujųjų savininkų dėmesį į tai, kad būtina išsaugoti autentišką viešbučio interjerą, o ir pati bendrovė visiškai sutiko su valdžios norais, 2016-ųjų rugsėjį skelbė „Bloomberg“.

Planuojama, kad rekonstrukcijos darbai truks dvejus metus.

1893 metais milijonierius Williamas Waldorfas Astoras Niujorko centre atidarė 13-os aukštų viešbutį „Waldorf“. Tuomet jis buvo didžiausias mieste ir vienas moderniausių visoje šalyje – kiekvienas kambarys turėjo nuosavą vonią ir elektrą. Po ketverių metų verslininko pusbrolis Johnas Jacobas Astoras IV-asis pastatė keletą papildomų aukštų ir pervadino jį į „Waldorf Astoria“.

Pasakojama, kad čia viešėjo JAV prezidentas Herbertas Hooveris, Holivudo legendos Sophia Loren, Elizabeth Taylor, o Frankas Sinatra net apsistodavo ilgesniam laikui.

Net nesuskaičiuojama, kiek čia įvyko pokylių, o virtuvėje buvo pagaminta „Waldorfo“ salotų, kurios ir sukurtos šio viešbučio virtuvės meistrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius