Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mero paskelbtas Fabijoniškių baseino projektas jau lyginamas su Kėdainių krematoriumu

Sostinės meras Remigijus Šimašius savo „Facebook“ profilyje pasidalino planuojamo statyti Fabijoniškių baseino projektiniais pasiūlymais, tačiau socialinio tinklo vartotojai netruko jį išjuokti. Kai kurie baseino projektą lygino su architekto Gintauto Natkevičiaus projektuotu Kėdainių krematoriumo pastatu, nes panašumų yra.
Vilniaus Fabijoniškių baseino projektas lyginamas su Kėdainiuose esančiu krematoriumu
Vilniaus Fabijoniškių baseino projektas lyginamas su Kėdainiuose esančiu krematoriumu / Kėdainių krematoriumo nuotr. ir Vilniaus m. sav. vizualizacija

Merui paskelbus baseino projektinius sprendinius, socialiniame tinkle netrūko kritikos ir pašaipų.

„Architektūrinis sprendimas primena krematoriumą, jeigu atvirai“, – rašė vienas iš socialinio tinklo vartotojų.

„Pastato architektūra tikriausiai niekaip neatspindi, jog tai baseinas. Labiau primena gal kokį atliekų rūšiavimo pastatą. Gedimino prospekte net šiukšlių dėžės yra gražesnės“, – komentavo kitas.

„Pastatas primena K2 krematoriumą Kėdainiuose. Na, bet visos Fabijoniškės ne geresnės betono džiunglės“, – savo nuomonę išreiškė dar vienas internautas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kėdainių krematoriumas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kėdainių krematoriumas

Tiesa, buvo ir tokių, kurie džiaugėsi objektu, tačiau jų – vienetai.

„Jėga, gal bus galima ateit kažkur tiesiog paplaukiot, ir tam nereikės pirkti viso sporto salės abonento“, – pakomentavo „Facebook“ vartotojas.

Pats architektas G.Natkevičius, kurio įmonė projektavo Kėdainių krematoriumą, teigia, kad iš vizualizacijų, kurias paskelbė R.Šimašius, galima spręsti, jog projektas geras.

„Tai geras, gerų proporcijų pastatas. Baseinui toks tiktų. Santūrus labai, bet tai jo privalumas, nes visiškai neišsišokantis“, – 15min komentavo G.Natkevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintautas Natkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintautas Natkevičius

Architektas tvirtino, kad lyginantys baseino Fabijoniškėse pastatą su Kėdainių krematoriumu nesupranta ką kalbantys.

„Lygina tie, kurie nesupranta, nėra profesionalai – interneto šiukšlintojai. Žmogui visada lengviau ką nors su kuo nors lyginti. Tarsi turėtume visus tinkuotus pastatus lyginti. Arba nuolat girdime, kad namus lygina su krematoriumais. Tai nieko nereiškia. Panašumas tik toks, kad naudojama panaši medžiaga. Tačiau yra daug pastatų, suprojektuotų iš betono ir nieko tarp jų bendro. O, kad žmonėms panašu... ką padarysi. Jie visokių dalykų prisigalvoja“, – sakė G.Natkevičius.

R.Šimašius paskelbė, kad gyventojai taip pat gali teikti ir pasiūlymus dėl pastato spalvos. Anot architekto, Vilniaus miestui ir būtent Fabijoniškių rajonui, tinkamiausia spalva šiuo metu esanti vizualizacijose – pilka.

„Tiktų tokia, kokia ir yra“, – sakė G.Natkevičius.

UAB „Tiksli forma“/Fabijoniškių baseino projektiniai pasiūlymai
UAB „Tiksli forma“/Fabijoniškių baseino projektiniai pasiūlymai

Projektas – ne galutinis

Vilniaus vicemero Lino Kvedaravičiaus teigimu, dabar pateiktos baseino vizualizacijos – projektiniai pasiūlymai, kurie gali būti keičiami.

„Dabar vyksta projektavimo darbai. Projektiniai pasiūlymai yra pateikti pagal procedūrą visuomenės aptarimui ir po to bus tęsiami projektavimo darbai. Kai jie bus užbaigti, tada bus skelbiamas rangos konkursas“, – teigė jis.

UAB „Tiksli forma“/Fabijoniškių baseino projektiniai pasiūlymai
UAB „Tiksli forma“/Fabijoniškių baseino projektiniai pasiūlymai

Pastabas dėl baseino gyventojai gali teikti ir jos bus svarstomos rugsėjo 26 dieną viešame susirinkime savivaldybėje.

Vilniaus Fabijoniškių rajone S.Nėries gatvėje planuojama statyti pastatą, kuriame numatytas 8 takelių 25 metrų ilgio baseinas, atitinkantis tarptautinius FINA ir LEN reikalavimus, pirtys. Savivaldybė šiam projektui ketina skirti apie 3 mln. eurų.

Pagal projektą baseiną vienu metu galės lankyti 140 žmonių.

UAB „Tiksli forma“/Fabijoniškių baseino projektiniai pasiūlymai
UAB „Tiksli forma“/Fabijoniškių baseino projektiniai pasiūlymai

Objekto statybas savivaldybė planavo pradėti 2016 metų pavasarį, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) birželį pareiškė, kad Vilniaus valdžia privalo nutraukti rangovo konkursą.

Tuomet baseino statybos konkursą laimėjo mažiausią kainą pasiūlęs įmonių konsorciumas: „MG Baltic“ įmonė „Vilmeta“, įmonės „Kaminta“, „Kortas“, A.Žilinskio ir ko“ ir „Alvora“. Jos baseiną turėjo statyti už 3,7 mln. eurų, nors planuota darbų vertė buvo ne didesnė kaip 3 mln. eurų.

Kaip subrangovę laimėtojai ketino kviesti „MG Baltic“ grupės statybų bendrovę „Mitnija“.

Pasak VPT direktorės Dianos Vilytės, toks sprendimas priimtas dėl per didelės pirkimo kainos, kuri derybų metu buvo sumažinta tik labai simboliškai, taip pat dėl perteklinių kvalifikacijos reikalavimų, kurie sumažino potencialių konkurso dalyvių skaičių.

Specialiųjų tyrimų tarnyba gegužę pareiškė įtarimus buvusiam Liberalų partijos lyderiui Eligijui Masiuliui ir „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui dėl galimos korupcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius