Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė kratosi poilsio namų Palangoje: 6 aukcionai – be pirkėjų

Poilsio namus Palangoje turinti Vilniaus miesto savivaldybė savo darbuotojams juose ilsėtis nebeleidžia, bet ir atsikratyti pastatu negali. Jau buvo paskelbti šeši aukcionai, tačiau nė vienas iš jų taip ir neįvyko. O ir kaina per tą laiką sumažėjo daugiau nei dviem milijonais eurų.
Aukcione parduodamas pastatas Palangoje
Aukcione parduodamas pastatas Palangoje / Vilniaus savivaldybės nuotr.

„Parduodami poilsio namai unikalioje vietoje, Tiškevičiaus rūmų parko kaimynystėje, atokiau nuo J.Basanavičiaus gatvės šurmulio ir šalia ramios pėsčiųjų „Meilės alėjos“.

Pušų paunksmėje esančiame pastate yra 78 poilsio kambariai. Teritorijoje, kuri ribojasi su Birutės kalnu ir kitais poilsio pastatais, įrengti pėsčiųjų takai. Pateiktas Palangos miesto savivaldybės raštas dėl galimybės keisti detalųjį planą (maksimalus užstatymo intensyvumas – 1,6)“, – taip būsimuosius pirkėjus jau ne pirmą kartą bando prisivilioti Vilniaus miesto savivaldybė.

Tik ar kas nors susidomės, nėra aišku. Iki šiol surengti šeši aukcionai, o pastatas vis dar – Vilniaus savivaldybės rankose.

Savivaldybė poilsio namus perėmė 2014 metų kovą. Iki tol juos valdė savivaldybės įmonė „Start Vilnius“, kuri taip pat bandė statiniu nusikratyti. Deja, nesėkmingai.

Kaina su kiekvienu planuojamu aukcionu mažėja. Kaip 15min sakė Vilniaus savivaldybės Finansų departamento Turto valdymo skyriaus vedėja Aurelija Klemanskytė, pirmajame aukcione Palangos centre esančių poilsio namų kaina siekė daugiau nei 5,88 mln. eurų. O dabar patvirtinta pradinė pardavimo kaina tėra 3,589 mln. eurų.

„Neįvykus aukcionui gali būti skelbiamas naujas, o pradinė pardavimo kaina naujame aukcione gali būti mažinama ne daugiau kai 10 proc. nuo pradinės pardavimo kainos, nustatytos prieš tai organizuotame aukcione“, – aiškino A.Klemanskytė.

Poilsiautojų šie namai vasarą greičiausiai irgi neišvys. Pasak A.Klemanskytės, nuo praėjusių metų kovo poilsio namus Palangoje perėmus iš „Start Vilniaus“ jokia veikla juose nebuvo vykdoma. „Šiemet savivaldybės darbuotojų poilsis neplanuojamas“, – vilties savivaldybės darbuotojams nesuteikė Turto valdymo skyriaus vedėja.

Vilniaus savivaldybės nuotr./Aukcione parduodamas pastatas Palangoje
Vilniaus savivaldybės nuotr./Aukcione parduodamas pastatas Palangoje

Anksčiau A.Klemanskytė 15min yra sakiusi, kad šiuo objektu domimasi, tik parduoti vis nepavyksta.

„Stambių investicinių projektų nekilnojamo turto rinka yra specifinė, todėl ir stambūs projektai turi sulaukti savo pirkėjo. Sulaukėme nemažai besidominčių šiuo objektu, potencialiems pirkėjas ir investuotojams reikalinga įsivertinti įvairias finansavimo ir partnerystės sąlygas, o dėl to užtrunka galutinių sprendimų priėmimo procesas. Būtent dėl minėtų priežasčių į šio objekto anksčiau skelbtus aukcionus interesantai nesiregistravo“, – prieš pusmetį teigė A.Klemanskytė.

Naujasis aukcionas numatytas birželio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius