Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba neleido „Eesti Meedia“ sujungti skelbimų svetainių

Penktadienį Konkurencijos taryba (KT) atsisakė suteikti leidimą koncentracijai „AS Eesti Meedia“ įsigijus 100 proc. „AllePAL OÜ“ akcijų. KT priėmė sprendimą, jog dėl įvykdytos koncentracijos klasifikuotų nekilnojamojo turto ir transporto priemonių skelbimų rinkose Lietuvoje buvo itin apribota konkurencija. Kol KT nagrinėjo prašymą, „AS Eesti Meedia“ jau pasiekė susitarimą parduoti dalį skelbimų portalų valdančią bendrovę UAB „Vertikali medija“. „AS Eesti Meedia“ kol kas negali komentuoti sprendimo, nes dar nespėjo į jį įsigilinti.
Domoplius.lt
Domoplius.lt

Su „AS Eesti Meedia“ susijusi UAB „Plius“ ir UAB „Vertikali medija“ bei su „AllePAL OÜ“ susijusi UAB „Diginet LT“ yra didžiausios klasifikuotų nekilnojamojo turto ir transporto priemonių skelbimų interneto svetainių valdytojos Lietuvoje, valdančios www.skelbiu.lt, www.auto.plius.lt, www.autogidas.lt, www.domo.plius.lt, www.aruodas.lt skelbimų portalus.

Balandžio 26 d. pranešta, kad „AS Eesti Meedia“ Lietuvoje parduos dalį skelbimų portalų valdančią UAB „Vertikali medija“, taip siekdama išvengti per didelės koncentracijos rinkoje.

Kilus įtarimų, kad 2014 m. „AS Eesti Meedia“ įgijus bendrovę „AllePAL OÜ“, galėjo būti sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis ar apribota konkurencija, KT savo iniciatyva įpareigojo bendroves pateikti pranešimą dėl koncentracijos. Išnagrinėjusi pranešimą, KT nustatė, kad bendrovių susijungimas panaikino buvusią konkurenciją tarp skelbimų portalų, o po koncentracijos susijungusios bendrovės pakėlė klasifikuotų nekilnojamojo turto ir transporto priemonių skelbimų kainas.

„Mūsų siekis – kuo konkurencingesnė rinka ir didesnė nauda vartotojams. Detaliai išnagrinėjome klasifikuotų skelbimų svetaines valdančių bendrovių koncentraciją ir atsisakėme duoti leidimą“, – sako Šarūnas Keserauskas, Konkurencijos tarybos pirmininkas.

Konkurencijos taryba taip pat išnagrinėjo „AS Eesti Meedia“ prašymą nutraukti koncentracijos nagrinėjimo procedūrą atsižvelgiant į tai, kad balandžio 26 d. UAB „Vertikali medija“ akcijos buvo perleistos tretiesiems asmenims.

Atsižvelgdama į tai, kad koncentracijos dalyviai duomenis apie svetainių valdymo pasikeitimus pateikė likus vos šešioms darbo dienoms iki koncentracijos nagrinėjimo termino pabaigos, Konkurencijos taryba neturėjo galimybės surinkti reikiamų duomenų ir įvertinti, ar UAB „Vertikali medija“ akcijų pardavimas pašalino Konkurencijos tarybos nustatytas konkurencijos problemas, todėl „AS Eesti Meedia“ prašymo nutraukti koncentracijos nagrinėjimą netenkino.

„AS Eesti Meedia“ vadovas Svenas Nuutmannas teigia, kad Konkurencijos tarybos sprendimo kol kas negali komentuoti. Anot S.Nuutmanno, sprendimas ką tik priimtas, todėl bendrovės vadovai nespėjo į jį įsigilinti. S.Nuutmannas teigia, kad Konkurencijos tarybos nutarimas bus išnagrinėtas ir sprendimas, kokių tolesnių veiksmų imsis „AS Eesti Meedia“, bus priimtas per ateinančias savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius