-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 11 21 /10:24

Mokamos televizijos žiūrovų sumažėjo, bet iš jų gautos pajamos augo

Per trečiąjį ketvirtį mokamos televizijos abonentų sumažėjo procentu – dabar mokamos televizijos paslaugomis naudojasi 709 tūkst. žmonių, ataskaitoje skelbia Ryšių reguliavimo tarnyba.
Moteris žiūri televizorių
Moteris žiūri televizorių / „Fotolia“ nuotr.

Šį skaičių sudarė 381 tūkst. abonentų, kurie naudojasi televizijos paslaugomis kabelinės televizijos tinklais, 198 tūkst. – internetinės televizijos (IPTV), 75 tūkst. – palydovinės televizijos, 44 tūkst. – skaitmeninės antžeminės televizijos (DVB-T), 11 tūkst. – mikrobangų daugiakanalės televizijos (MDTV) tinklais.

Per metus bendras mokamos televizijos abonentų skaičius sumažėjo 1,5 proc.

Nors abonentų skaičius mažėjo, tačiau paslaugų teikėjų pajamos augo.

Pajamos, gautos už mokamos televizijos paslaugų teikimą per trečiąjį ketvirtį, palyginti su antruoju ketvirčiu, išaugo 2 proc. ir sudarė 16,2 mln. eurų.

Rinka augo 4,7 proc.

Elektroninių ryšių rinka trečiąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 4,7 proc. iki 166,4 mln. eurų. Palyginti su antruoju ketvirčiu, rinka ūgtelėjo 3,5 proc. – augimą lėmė pajamų, gautų už plačiajuosčio interneto prieigos paslaugų, teikiamų judriojo ir fiksuotojo ryšio tinklais, didėjimas, praneša Ryšių reguliavimo tarnyba.

Išankstiniais RRT duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginus su antruoju, investicijos į elektroninių ryšių tinklo infrastruktūrą sumažėjo 17 proc. ir sudarė 17,9 mln. eurų. Per metus jos traukėsi 7 proc. Daugiausia buvo investuojama į plačiajuosčio interneto prieigos tinklus.

Pajamos, gautos už mažmeninių plačiajuosčio interneto prieigos paslaugų teikimą per ketvirtį išaugo 1 proc. ir sudarė 31,4 mln.eurų. 21 proc. (arba 6,6 mln. eurų) šių pajamų teko mažmeninių interneto prieigos paslaugų (naudojant kompiuterį), teiktų viešaisiais judriojo ryšio tinklais, teikėjams.

Pajamos, gautos už viešojo judriojo ryšio tinklo ir (arba) viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų teikimą per ketvirtį išaugo 4,7 proc. ir sudarė 62,5 mln. eurų. Iš jų 1,5 mln. eurų (2,4 proc.) sudarė paslaugų teikėjų, teikiančių paslaugas kito operatoriaus tinklu, pajamos už viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų teikimą (palyginti su ankstesniu ketvirčiu, jos išaugo 5 proc.).

Į nurodytas pajamas neįeina pajamos, gautos už tinklų sujungimo paslaugas, bei pajamos, gautos už interneto prieigos paslaugų teikimą judriojo ryšio tinklu, naudojant kompiuterį.

123rf.com nuotr./Kompiuteris
123rf.com nuotr./Kompiuteris

Palyginti su antruoju metų ketvirčiu, viešųjų fiksuotojo telefono ryšio paslaugų abonentų skaičius sumažėjo 2 proc. ir sudarė 540 tūkst. Bendros pajamos, gautos už viešųjų fiksuotojo ryšio tinklų, naudojamų viešosioms fiksuotojo telefono ryšio paslaugoms teikti, ir (arba) viešųjų fiksuotojo telefono ryšio paslaugų teikimą, per trečiąjį sumažėjo 2 proc. ir sudarė 11,0 mln. eurų.

Pokalbių, inicijuotų viešuosiuose fiksuotojo ryšio tinkluose, trukmė per trečiąjį ketvirtį ketvirtį, palyginti su antruoju, sumažėjo 8 proc. ir sudarė 183 mln. minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius