Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPhone“ netrukus galės atkartoti jūsų balsą: prireiks vos 15 minučių

„Apple“ antradienį paskelbė apie keletą naujų „iPhone“ ir „iPad“ funkcijų – tarp jų ir naudotojo balso atkartojimą įrenginyje, praneša CNN.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Naudodamiesi būsima priemone, pavadinta „Personal Voice“, naudotojai galės apmokyti telefoną atkartoti jų balsą perskaitę pateiktus įrašus. Susijusi funkcija, pavadinta „Live Speech“, vėliau galės panaudoti „susintetintą balsą“ naudotojo įvestam tekstui įgarsinti.

Ši funkcija yra viena iš kelių, kuriomis siekiama, kad „Apple“ prietaisai būtų labiau pritaikyti žmonėms su pažinimo, regos, klausos ir judėjimo sutrikimais. „Apple“ teigė, kad šiomis priemonėmis labiausiai galėtų pasinaudoti žmonės, kurie gali sirgti ligomis, dėl kurių laikui bėgant praranda balsą.

„Prieinamumas yra dalis visko, ką darome“ – bendrovės tinklaraštyje teigė „Apple“ pasaulinės prieinamumo politikos ir iniciatyvų vyresnioji direktorė Sarah Herrlinger, – „Šios novatoriškos funkcijos buvo kuriamos atsižvelgiant į neįgaliųjų bendruomenių narių atsiliepimus, kad padėtų įvairiems naudotojams ir padėtų žmonėms bendrauti naujais būdais.“

„Apple“ teigė, kad funkcijos bus įdiegtos vėliau šiais metais.

Nors šios priemonės gali patenkinti tikrą poreikį, jos taip pat sukurtos tokiu metu, kai dirbtinio intelekto pažanga sukėlė nerimą dėl veikėjų, naudojančių įtikinamus netikrus garso ir vaizdo įrašus – vadinamuosius „deepfakes“ – visuomenei apgauti ar dezinformuoti.

Tinklaraščio įraše „Apple“ teigė, kad „Asmeninio balso“ funkcija naudoja „įrenginyje įdiegtą mašininį mokymąsi, kad naudotojų informacija būtų privati ir saugi“.

Kitos technologijų bendrovės eksperimentavo naudodamos dirbtinį intelektą balsui atkartoti. Praėjusiais metais „Amazon“ pranešė, kad rengia savo sistemos „Alexa“ atnaujinimą, kuris leistų technologijai imituoti bet kokį balsą, net mirusio šeimos nario. Ši funkcija dar neišleista.

Be balso funkcijų, „Apple“ paskelbė apie „Assistive Access“, kuri sujungia kai kurias populiariausias „iOS“ programas, tokias kaip „FaceTime“, „Messages“, „Camera“, „Photos“, „Music“ ir „Phone“, į vieną skambučių programą. Sąsaja apima didelio kontrasto mygtukus, dideles teksto etiketes, tik emoji klaviatūros parinktį ir galimybę įrašyti vaizdo žinutes žmonėms, kurie gali teikti pirmenybę vaizdiniam ar garsiniam bendravimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius