-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: siuntų kaina turi priklausyti nuo svorio ir matmenų

72 proc. gyventojų mano, kad korespondencijos siuntų kaina turi priklausyti ne tik nuo jos svorio, bet ir matmenų, rodo rinkos tyrimų bendrovės SIC balandžio mėnesį atlikta gyventojų apklausa.
Lietuvos paštas
Lietuvos paštas

„Lietuvos paštas Ryšių reguliavimo tarnybai yra pateikęs siūlymą korespondencijos siuntas skirstyti ne tik pagal svorį, bet ir matmenis, bei persvarstyti tarptautinių korespondencijos siuntų tarifus, atsižvelgiant į kiekvieną šalį. Šiuo metu gyventojai už tarptautinių korespondencijos siuntų pristatymą moka vidutinę kainą: į ES šalis – 15 litų, į likusias pasaulio šalis – 40,95 lito“, – sakė Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Mokėdami vidutinę sumą dalis klientų už siuntimą permoka, kita dalis – neprimoka. Pavyzdžiui, kaimyninė Baltarusija nepriklauso Europos Sąjungos šalims, todėl norint nusiųsti iki 2 kg sveriančią korespondencijos siuntą tenka mokėti 40,95 lito – tiek pat, kiek ir siunčiant tokio pat svorio siuntą, pavyzdžiui, į JAV.

Pasak I. Dundulienės, gyventojų apklausa atlikta siekiant išsiaiškinti klientų nuomonę: ar jie pritartų už siuntų pristatymą mokėti realią, o ne vidutinę kainą.

Pasak I. Dundulienės, gyventojų apklausa atlikta siekiant išsiaiškinti klientų nuomonę: ar jie pritartų už siuntų pristatymą mokėti realią, o ne vidutinę kainą.

SIC bendrovės atliktas tyrimas parodė, kad 52 proc. apklaustųjų įsitikinę, kad siuntų kaina turi priklausyti nuo šalies, į kurią siunčiama. 36 proc. respondentų mano, jog reikia taikyti vidurkinį tarifą korespondencijos siuntoms į visas ES šalis ir kitą tarifą siunčiant į likusias šalis. Likę apklausos dalyviai neturėjo aiškios nuomonės.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad korespondencijos siuntas į užsienio šalis siunčia palyginti nedaug šalies gyventojų – 13 proc., o 65 proc. iš jų teigė dažniausiai siunčią įprasto laiško dydžio iki 500 g sveriančias siuntas.

Akcinė bendrovė Lietuvos paštas – tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą turinti bendrovė Lietuvoje. Lietuvos paštas teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius