Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar jau ragavote vienuolika TIKRŲ dešrainių?

Tikros mėsos dešrelė, sveiko grūdo bandelė, šviežios daržovės ir verslo paslaptys – dešrainių mylėtojams. Vos keliolika žingsnių už sostinės Mindaugo tilto, priešais modernų Generalinės prokuratūros pastatą įsikūręs tikras tikrų dešrainių rojus – šviečiantis pavadinimas „Dešrainis24.lt“ atves kur reikia. Arba būtinai suvilios išmaniajame prietaise sumaigyti šį „adresą“. „Spontaniškai gimęs pavadinimas staiga virto sėkmingu verslu ir kelių sutapimų kodu“, – mįslingai nusišypso pasisveikinęs šios dešraininės bendrasavininkis Kristijonas Rimgaila (30).
Dešrainis24.lt
Dešrainis24.lt / Asmeninio archyvo nuotr.

Ką mėgsti – tas gali virsti verslu?

„Skaičius „24“ žmonių galvose kažkodėl ypatingai užsifiksuoja, – pastebi pašnekovas. – Gal tai lemtis, bet ir mūsų adresas Rinktinės gatvė 24, ta skaičiaus magija pribūrė, kad su dabartiniu mano partneriu Pauliumi Bartašiumi (31) jau ėmėme planuoti dešraininės darbą 24 valandas per parą.“ Priekabiai eilinį kartą peržvelgęs naująjį, tik atspausdintą pavasario sezono valgiaraštį, jaunasis verslininkas prisiminė, kaip vos prieš pusantrų metų jie – du sėkmingai dirbantys gerai apmokamuose darbuose vyrukai atsitiktinai susipažinę išsiaiškino turintys bendrą aistrą – dešrainius. Puolę diskutuoti, kur skaniausi, kokius jau išbandę svetur, kokius receptus žino ir jau išmėginę namuose, staiga praregėjo – o kodėl neapjungus aistros ir noro kažkada niekam netarnauti? „Užsidegiau kaip degtukas. Sakoma, kai labai svajoji, nori ir įnirtingai ieškai – tas tikrai anksčiau ar vėliau materializuojasi. Staiga perkaičiau skelbimą, kad netoli mano darbo už įkandamą kainą išnuomojama kadaise garsi vietinės reikšmės užeigėlė „Gramutė“. Su Pauliumi pasvėręs „už“ ir „prieš“ surizikavome. Juk pinigų turėjome ne tiek, kad iškart „merktume uodegą“ į centrinę gatvę ar senamiestį, bet būti šalia išgalėjome“, – verslo pradžią prisimena Kristijonas.

Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt
Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt

Interjeras – akibrokštas nuoboduliui

Jaunieji verslininkai paveldėjo daugybę metų buvusios užeigos „Gramutė“ prabangų liaudišką „stiliuką“. Daug aistringų diskusijų išgyvenę dėl interjero ir atsižvelgdami suspaustą biudžetą nepuolė jos perdarinėti, o plovė praeities dulkes, tobulino elektros instaliaciją, modernizavo virtuvės įrangą, dažė ir įnešė draivo netikėtomis, ryškiaspalvėmis detalėmis. „Gavosi toks linksmas stiliaus akibrokštas – dabar vieniems jis kelia gal šypseną, kitiems nostalgiją ar dar kažką. Taip – išliko, anot restoranų kritiko Andriaus Užkalnio, salūno prieskonis, bet tai juk puiki proga dar spėti pamatyti nedaug kur išsilaikiusius senuosius reliktus. Netolimoje ateityje matome oi kaip pasikeitusios „Dešrainis24.lt“ viziją! Štai netrukus klientus pasitiksime atnaujinta lauko terasa, nes viduje jau tampa ankštoka,“ – šypsosi Kristijonas.

Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt
Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt

Dešraininėje – sveikų skonių šou

Dešrainius valgyti sveika – žinoma, jei jie pagaminti iš tikrų produktų ir valgomi su protu. Tuo įsitikinęs Kristijonas kažkada pats savęs paklausė, kuris dešrainis yra jo favoritas? „Supratau, kad iš 11-kos dabar siūlomų labai skirtingų dešrainių, kaip bebūtų keista, visi patinka! Aštriausias “Chicago” – žinomas visame pasaulyje klasikinis dešrainis – pasižymi ypatingu poskoniu. Švelnių skonių mėgėjai tikrai turės ką pasirinkti iš kitų dešimties dešrainių. Sukūrėme dešrainį ir vegetarams! Jo receptą kaskart improvizuojame pagal kliento skonį ir pageidavimą. Pastebėjau, kad plečiasi nuolat ateinančių vegetarų ratelis, – pasakoja verslininkas. – Kitus dešrainių receptus klientai irgi gali kiek pasikoreguoti.“

„Dešrainis24.lt“ receptai gimsta ilgai testuojant, aptarinėjant, priekabiai atrenkant, tobulinant sudėtį. Visgi praktika parodė, kad patys gardžiausieji – klasikiniai. „Štai daniškas dešrainis Danijoje gaminamas ilgiau nei šimtas metų, yra prielaidų, kad jis netgi senesnis už mūsų cepelinus. Lietuviams jį sėkmingai „įsiūlėme“ pakeisdami žalius agurkėlius į marinuotus (šie mums labiau patinka). Dešrainis „New Jersey“ patiks pomidorus garbintojams. Beje, ši daržovė man nuo vaikystės pati skaniausia. Pradėję nuo svogūno ir vienos rūšies pomidoro, dabar į „New Jersey“ krauname trijų rūšių pomidorų (tarp jų – ir džiovintų), šlakelį pomidorų pastos, žaliųjų svogūnų laiškų, raudonųjų svogūnų...“, – kulinarinėmis paslaptimis dalijasi „Dešrainis24.lt“ vienas iš šeimininkų.

Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt
Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt

Atsinaujinę vilioja TIKRU maistu

Ar žinote dar vietų, kur jums siūlytų dešrainių net su 11-ka skirtingų dešrelių? „Dešrainis24.lt“ už simbolinį mokestį vieną dešrelę pasirinktame dešrainyje galima pakeisti į kitą – valgiaraštyje jų sudėtis smulkiai aprašyta. „Dvi rūšis atsivežame tiesiai iš Vokietijos: tai Bavarijos

„Riesen-Knacker“ ir viena populiariausių veršienos „Bratwurst“. Istoriškai susiklostė, kad , priklausomai nuo regiono, pastaroji gaminama arba iš maltos/kapotos jautienos, veršienos ar kiaulienos, arba tų mėsų mišinio. „Riesen-Knacker“dešrelės yra išskirtinio skonio ir yra milžiniškos – tokių nerasite jokioje kitoje Lietuvos užeigoje!” – šypteli K. Rimgaila.

Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt
Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt

„Dešrainis24.lt“ siūlo ne tik dešrelių ir daržovių gausą dešrainių sudėtyje. Kliento gomuriui – keturių rūšių dešrainių bandelės, kurios patiektos būna tolygiai šiltos ir tiek iš vidaus, ir iš išorės, o žinodami lietuvių skonį, dar bandelę paskrudinta. Viskas subalansuota taip, kad patekę į vidų šaltieji dešrainio ingredientai sušiltų savaime. Pavyzdžiui, šilta tamsi ruginė bandelė skleidžia naminės duonos kvapą, o prancūzišką gausite patiektą ne tik tradiciniu būdu...

Maloniai pasijus dešraininėje „Dešrainis24.lt“ ir skrudintų bulvyčių gerbėjai. Nes garbinantys maisto kokybę jaunieji verslininkai atsisakė prekybos tinklų produkcijos ir patys pradėjo gaminti bulvių skilteles ir bulvytes fri. „Per tuos metus suvokėme kas yra kas. Išgryninę trūkumus juos nuolat keičiame į „pliusus“, – šypsosi verslininkas.

Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt
Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt

Ir alutis gyvas atidunda...

„Dešrainis24.lt“ savininkai neužmiršo ir alaus ragautojų: jiems siūlo tik vadinamąjį „kraftinį“, t.y. mažais kiekiais gaminamą gyvą alų. „Jis unikalus, nes po kiekvieno virimo to paties alaus rūšies statinaitėje galima atrasti vis kitą poskonį. Bendradarbiaujame su šiuo metu bene geriausiu Lietuvos aludariu – „Dundulio“ bravoru, kuris nedideliais kiekiais gamina įvairiausių rūšių ir net sezoninį viržių alų, kuris verdamas tik kartą metuose. Ar gali „Dešraininė24.lt“ klientas būti nepatenkintas, žinodamas, kad yra du kranai „Dundulio“ pilstomo ir 6-8 rūšys butelinio alaus? Jų galiojimo laikas – vienas mėnuo – išraiškingai liudija natūralią kokybę...

Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt
Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt

Dešrainių foodtruck‘as – ir ambasadų dėmesyje

Artėjant šiltajam sezonui Kristijonas su Pauliumi trina rankas: „Mes atstovaujame unikalią dešrainių kultūrą, todėl mielai vėl važinėsime po festivalius, į ambasadų ar įmonių renginius. Įsigijome specialią autoparduotuvę – vadinamąjį foodtruck‘ą (anglų klb. maisto sunkvežimis), tad dabar mūsų dešrainių restoraną ant ratų galite išsikviesti į gimtadienius, vestuves ar kitokias šventes. Jau sulaukėme dėmesio iš kelių užsienio ambasadų. Mūsų kainos įkandamos, nes vadovaujamės principu „Verslas turi suktis!”.

Kalbėdamas apie „Dešrainis24.lt“ plėtrą mobilios prekybos srityje verslininkas pasakoja, kad foodturck‘ų kultūra, kuomet vadinamieji maisto sunkvežimiai išsirikiuoja į ilgiausią eilę ir maitina praalkusius didžiulių renginių lankytojus, užsienyje seniai labai populiari – tai skinasi kelią ir Lietuvoje. „Nedulkės ir mūsų jau anksčiau įsigytas ir spėjęs dešrainių gerbėjams įsiminti išskirtinis dešrainių gamybos vagonėlis – su juo dirbame tuose sostinės renginiuose, kur skaičiuojamas kiekvienas brangus nuomoti žemės lopinėlis“, – sako jis.

Pavyko pasigauti sėkmę?

Prieš šį pokalbį aptarti darbo rezultatų susėdę Kristijonas ir Paulius tik tuomet suvokė, kaip stipriai jie per metus pasikeitė. „Abu suprantame, kad užėmėme tokią nišą, apie kurią kantriai lyg pedagogai turime šviesti žmones, kad dešrainis, pabrėžiu – TIKRAS dešrainis! – yra geras produktas, skirtas valgyti ne tik degalinėse, – sako pašnekovas, įsitikinęs, kad kiekvienas geras dešrainis turi kelti malonias asociacijas. – Pavyzdžiui atsikandę dešrainį „Tenerifė“ iškart nusikelsite į vasarą: jo dešrelę mums pagal užsakymą gamina smulkus vietinis ūkininkas iš ekologiškų jautienos ir žarnos. Tokiai dešrelei kepti nereikalingas aliejus, nes ji iškepa... savose sultyse, ir toks procesas labai vertinamas visame pasaulyje,“ – pasakoja Kristijonas.

Kitokios dešrelės į „Dešrainis24.lt“ atkeliauja iš lietuviškų įmonių, gaminančių produkciją eksportui arba tik pagal užsakymą. To nebuvo prieš metus, kai po A. Užkalnio straipsnio, atspausdinto didžiojo šalies dienraščio priede užgriuvusi minia ragavo vos trijų rūšių kur kas kuklesnius dešrainius. „Ką pajutome po A.Užkalnio „Dešrainis24.lt“ suteiktų keturių žąsų? Neslėpsiu, jo pastabos buvo skaudžios, bet taiklios ir davė gerą spyrį toliau teisingai strateguoti verslą – ačiū Užkalniui! Po to straipsnio sulaukėme triskart daugiau norinčių paragauti mūsų dešrainių. Tarp jų matėme ir konkurentų vadovų, ir jų „ žvalgų“, mėginusių iššniukštinėti, kaip buvusi rajono „girdykla“ sulaukė tokio dėmesio... Atlaikėme. O nepraustaburniams interneto komentatoriams sakome „ačiū!”, nes tik jų dėka tapome atsparūs ir reaguojame tik į klientų vertinimus. Žmonės turi teisę rinktis,“ – įsitikinęs Kristijonas Rimgaila.

Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt
Asmeninio archyvo nuotr./Dešrainis24.lt

Ir ne degalinė, ir ne pub‘as – tiesiog dešraininė!

Kristijonas įsitikinęs, kad degalinėje neįmanoma paruošti tokių dešrainių, kokius siūlo „Dešrainis24.lt“, nes ten jie – pusfabrikačiai: „Mūsų stiprioji pusė – dešrainių sudėtyje yra tik švieži produktai. Pab’uose jau irgi siūlomi dešrainiai, bet tik kaip priedas prie alaus – o mes dešrainį siūlome kaip atskirą gurmanišką ir sotų patiekalą. Esame tarsi savotiški dešrainių kelio į Lietuvos restoranų rinką pionieriais. Tai džiugina, nes taip mes skatiname į dešrainius žvelgti rimčiau“.

Nei Kristijonas, nei Paulius sustoti neketina: „Mes puoselėjame savo tikslą, svajodami sukurti tikrą dešrainių imperiją. Ir jeigu netyčia maisto gurmanas ir kritikas A. Užkalnis vėl apsilankytų “Dešrainis24.lt“...“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius