Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar lytinis aktas gali trukti ilgiau?

Lytinio akto trukmė – jautri tema vyrams, kurie baiminasi, kad ejakuliaciją patiria greičiau, nei tai yra „normalu“, taip nepatenkindami partnerės. Tačiau kokia normali lytinio akto trukmė? Ištyrus reguliarų lytinį gyvenimą gyvenančias poras sužinota, kad dauguma lytinių aktų (nuo varpos įstūmimo į makštį iki ejakuliacijos) tęsiasi 3–5 minutes.
Lietuvoje jau yra vienintelis receptinis vaistas priešlaikinei ejakuliacijai gydyti.
Lietuvoje jau yra vienintelis receptinis vaistas priešlaikinei ejakuliacijai gydyti.

Apklausų duomenys rodo, kad 20–30 proc. vyrų ejakuliaciją patiria greičiau nei per 1 minutę po varpos įstūmimo į makštį. Jei vyras dėl tokios lytinio akto trukmės jaučiasi nusivylęs ar nuvylęs partnerę, diagnozuojama priešlaikinė ejakuliacija. Ją dėl hormonų pertekliaus ir intensyvių emocijų dažniau patiria jaunesni vyrai, kuriems itin svarbus pilnavertis seksualinis gyvenimas.

Konsultuoja ir gydo

Su šia problema kovojama įvairiais būdais – rezultatų pasiekiama ir po specialisto konsultacijos, ir pasitelkiant vaistus. „Taikomi psichologiniai metodai, keičiamas elgesys, partnerė apmokoma, kaip padėti vyrui atitolinti orgazmą. Dalis problemų taip išsprendžiamos. Atvejais, kai problema ne psichologinė, o fiziologinė, patariame naudoti cheminį vaistą“, – sako gydytojas urologas Narimantas Balčiūnas. Lietuvoje yra vienintelis receptinis vaistas lytiniam aktui prailginti.

Trigubai ilgesnis lytinis aktas

Tyrimais nustatyta, kad vyrai, kenčiantys nuo priešlaikinio sėklos išsiveržimo, vartodami vaistą turėjo 2,5-3 kartus ilgesnį lytinį aktą palyginti su placebu. „Vaistas sulėtina nervinio signalo kelionę nuo varpos galvutės iki smegenų pasitenkinimo centro ir leidžia atitolinti ejakuliaciją. Be to, pastebėta, kad kurį laiką pavartojus šio preparato vyrui išsivysto nauji refleksai ir pailgėja natūrali lytinio akto trukmė“, - vaisto poveikį apibūdina N. Balčiūnas. Dažnai vyrai nesikreipia dėl šios problemos, nes nežino, ką daryti ar kur ieškoti pagalbos. Vyrai ir moterys jaučia negalintys kontroliuoti pagrindinės greito lytinio akto priežasties, tai sukelia poros nusivylimą. Atsiranda pojūtis „lyg kažko trūktų“ bei tendencija tarp partnerių moterų vengti kalbėti apie problemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius