Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išrinkti kalėdinę dovaną vyrui?

Kalėdinę?? Tikrai taip. Tai nereiškia, kad va dabar pat jau reikėtų šturmuoti parduotuves, tačiau nestresuojant pradėti galvoti, kokia kalėdinė dovana būtų tinkamiausia – pats laikas. Ogi todėl, kad kai laiko mažėja, įtampa didėja – na o tuomet atsiranda bėgimas, lėkimas ir stresas, kuris tuoj pat išsekina, ir šventės tampa nebe džiaugsmu, o našta.
Kalėdinės dovanos
Kalėdinės dovanos / Shutterstock nuotr.

O tą naštą ypač jaučia jus supantys vyrai. Taigi, nenumarinkite šventinio džiaugsmo ir dovanoms skirkite laiko – kad pažadintumėte kūrybiškumą, surastumėte asmeniškumą ir sulauktumėte tos gerosios idėjos.

Kad būtų lengviau kristalizuoti mintis, štai keletas kriterijų, kurie padės išrinkti kalėdinę dovaną vyrui.

Santykių statusas

Vyras vyrui nelygu, taip? Tačiau bene lengviausias pirmasis žingsnis ieškant dovanos – nuspręsti, kuriam savo gyvenimo vyrui skirsite didžiausią dėmesį. Pvz., dovana vaikinui ar tėčiui tikrai svarbesnė nei kolegai ar vadovui. Tad kartais geriau susikoncentruoti tik į artimiausius ir gerai apsvarstyti, ar kalėdinės dovanos tikrai reikalingos visiems, kuriuos pažįstate. 

Shutterstock nuotr./Kalėdinės dovanos
Shutterstock nuotr./Kalėdinės dovanos

Santykių statusas ne tik padeda apsispręsti, ar kalėdinė dovana tam žmogui apskritai reikalinga, bet ir šiek tiek padeda apsibrėžti, kokia ji turėtų būti. Pvz., kalėdinė dovana vaikinui, su kuriuo draugaujate dar tik kelis mėnesius, tikėtina, kad bus daug mažiau asmeniškesnė nei tuomet, kai su mylimuoju esate jau kelerius metus ir jį puikiai pažįstate. Arba pvz., kalėdinė dovana vadovui, kuris tapęs praktiškai jūsų draugu, kardinaliai skirsis tuomet, jei vadovas naujas ir sveikinate jį daugiau iš pareigos. 

Charakteris

Kitas svarbus kriterijus, padedantis apsispręsti dėl dovanos – vyro charakteris. Visur dalyvaujančiam, nuolat apsuptam draugų ir kolegų bei mėgstančiam dėmesį ekstravertui kalėdinė dovana turėtų būti gan ekspresyvi, galbūt suteikianti galimybę išbandyti kažką naujo arba atkreipianti dėmesį į jį patį (pvz., madingas megztinis ar ryški „peteliškė“). Ekstravertai yra atviri aplinkai, tad dažniausiai daug lengviau ryžtasi naujiems ar net ekstremaliems potyriams, todėl jiems galima drąsiau dovanoti pvz., kad ir šuolį parašiutu.

Su intravertais yra šiek tiek sudėtingiau, nes kartais tiesiog sunku nuspėti, ką toks žmogus mėgsta – ypač, jei jis nėra labai artimas. Tuomet geriausia tiesiog paklausti, kuo jis domisi arba paklausinėti jo artimųjų, nes jie dažniausiai žino intravertų silpnybes ir pomėgius. Na, nes intravertai dažnai mėgsta pastovumą, tad ir jų pomėgiai pakankamai retai kinta. Todėl norint pataikyti į dešimtuką, patartina visgi nedovanoti nieko labai iššaukiančio. Tačiau yra ir tokių intravertų, kurie gali ryžtis išbandyti kažką naujo – jei esate artimas žmogus ir matote, kad reikia tik nedidelio postūmio, ryžkitės ir dovanokite mažą iššūkį, pvz., seniai norinčiam išbandyti rytų kovos menu – karatė pamokų abonementą. Tikėtina, kad tokiu būdu netgi padėsite žmogui įgyti naują hobį.

Shutterstock nuotr./Kalėdinės dovanos
Shutterstock nuotr./Kalėdinės dovanos

Pomėgiai

Žmogų bene labiausiai atskleidžia jo pomėgiai, tad tai labai svarbus kriterijus ieškant dovanos. Vyrai dažniausiai kreipia dėmesį ne į pomėgių kiekybę, o į kokybę. T. y., jei jau domisi kažkuo, tai iki galo ir koncentruotai. Todėl dažniausiai jų aistras žinote ne tik jūs, bet visi, su kuriais jie bendrauja. 
Jei tai sportinis pomėgis, visuomet tiks bilietai į varžybas arba mėgstamo sporto abonementas. Mėgstantiems skaityti knygas ir sekantiems mokslo bei inovacijų žinias, tiks pvz. „National Geugraphic“ ar kito mokslinio žurnalo prenumerata, taip pat – knygyno dovanų čekis.

Na, o laisvalaikiu menais užsiimančiam vyrui visuomet įkvėpimo suteiks knygos apie meną ar bilietai į parodą. Jei žinote specifinę meno šaką, kuri jam įdomi, dovaną pritaikykite individualiau – pvz., fotografija besidominčiam patiks nuotraukų albumas arba fotografijos istorija, kino mėgėjas tikrai džiaugsis kino teatro abonementu ar projektoriumi, o dievinantis muziką liks sužavėtas bilietais į mėgstamo atlikėjo koncertą ar tiesiog labai kokybiškomis ausinėmis.

O ką daryti su tais, kurių didžiausias pomėgis – kompiuteris?

O ką daryti su tais, kurių didžiausias pomėgis – kompiuteris? Žinoma, priklauso nuo to, ką jie prie to kompiuterio veikia. Jei tai kompiuterinių žaidimų mėgėjas, jam patiks ir kiti žaidimai – pvz., galvosūkių kambariai ar pokerio kortos. Jei jie tiesiog dirba su kompiuteriu ir dirba kiaurą parą, tuomet tiktų tiesiog parodyti dėmesį – o tai reiškia, kad pasistengti padovanoti tai, kas priverstų bent valandėlei atsitraukti nuo ekrano. Tai galėtų būti ir vakarienė, ir kelionė ar netgi įtraukianti knyga.

Tikslas 

Na, pirmiausia, tikslas – tai Kalėdų šventės jaukumas. Tačiau be viso to, dažniausiai dovanos tikslas susijęs su santykių statusu. 
Vaikinui galbūt norėsis išreikšti meilę ar stiprų susižavėjimą, tad ir dovana turėtų būti asmeniškesnė, pvz. tik jums žinomo slapto noro išpildymas. 

Shutterstock nuotr./Kalėdinės dovanos
Shutterstock nuotr./Kalėdinės dovanos

Sutuoktiniui galbūt norėsite išreikšti ilgesį, nes per darbus ir skubėjimą retai kada pabūnate kartu. Tokiu atveju tiks viskas, kas susiję su kartu praleidžiamu laiku – ar tai būtų vakarienė restorane, ar savaitgalis užmiestyje, o gal linksmos akimirkos batutų parke ar nauji potyriai dviese skrendant oro balionu. 

O rūpestį savo vieninteliu tėčiu galite perteikti dovanodami jaukų ir šiltą šaliką, kad žiemą nesušaltų, arba organizmą stiprinančių vitaminų, kurių jis pats tikrai niekada nenusipirks... 

Vadovui dažniausiai dovanos teikiamos siekiant parodyti pagarbą ar dėmesį, tad puikiai tiks niekuomet vertės neprarandančios klasikinės knygos ar butelis jo mėgstamo kokybiško gėrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius