Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno įmonių inovatyviausių produktų rinkimai

Lietuviai sumanūs ir išradingi, gebantys kurti ir diegti rinkoje inovatyvius daiktų interneto, išmaniosios medicinos, robotikos, išmanaus ūkininkavimo ir kitų sričių sprendimus. Tai parodo jų kuriami produktai ir technologijos. Iš 90-ties Kauno mokslo ir technologijų parke įsikūrusių įmonių atrinktos dešimt, kurios pateikia savo inovacijas 15min skaitytojų vertinimui.
Autonominis mobilus prietaisas smulkių krovinių gabenimui
Autonominis mobilus prietaisas smulkių krovinių gabenimui / Organizatorių nuotr.

Tradiciniame Kauno mokslo ir technologijų parko organizuojamame renginyje „Verslo diena“ bus renkami trys inovatyviausi mokslui imlių Kauno įmonių sukurti produktai.

Anot Parko direktoriaus Vyginto Grinio – „Norime parodyti visuomenei, ką Kauno įmonės gali sukurti ir pateikti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkai. Kartais mes per mažai matome gerus dalykus, tad šiuo projektu norime plačiau paskleisti žinią apie kauniečių sukurtas technologijas bei sprendimus, sulaukusius pripažinimo užsienio verslo įmonėse“.

Nominacijose žinomi prekės ženklai

Kaip pamatuoti galvospūdį be invazijos į žmogaus smegenis? Šis klausimas ilgą laiką kamavo gydytojus ir mokslininkus, kol lietuvių kūrėjai pateikė atsakymą. Kauno mokslo ir technologijų parke veikiančios UAB „Vittamed“ įkūrėjas išrado ir patentavo ultragarsinį galvospūdžio matuoklį, kurį šiuo metu sėkmingai naudoja ir JAV Nacionalinis kosmoso biomedicinos tyrimų institutas.

Kitos kauniečių įmonės užsakovai bei partneriai yra tokios garsios kompanijos kaip „Intel“ , „Cisco“, „Deutsche Telekom“. UAB „Sems Technologies“ sukūrė klientų srautų skaičiavimo ir apdorojimo sprendimą, kuris leidžia prekybininkams analizuoti pirkėjų elgseną prekybos centruose taip, kaip tai daro elektroninių parduotuvių vystytojai.

Dar viena nominuota įmonė sukėlė proveržį išmanaus ūkininkavimo srityje. UAB „ITPC“ sukūrė kompiuterinę augalininkystės ūkių valdymo sistemą „AgroCount“. Debesų kompiuterijos pagrindu veikianti programa ūkininkams leidžia tiksliai apskaičiuoti kiekviename lauke auginamų grūdų savikainą, planuoti ir fiksuoti laukuose atliekamus darbus, kontroliuoti resursų suvartojimą.

„Kai šiemet pradėjome vertinti ką Parko įmonės sukūrė ir pristatė rinkai, buvome maloniai nustebę – inovacijų tikrai nemažai“, – sako Parko inovacijų ir verslumo departamento direktorius Paulius Nezabitauskas. „Produkto kūrimo kelias nėra lengvas ir trumpas procesas, o ir “vainikuojamas„ tik tuomet, kai tai pamato pats vartotojas ir moka už tai pinigus. Daugelis inovatyvių produktų idėjų, kurias įmonės jau parduoda rinkoje, atėjo iš universiteto. Iš pradžių jos buvo mokslinis tyrimas, disertacija ar baigiamasis darbas, šiandien virto produktais ar verslais. Tai įrodo, kad verslo ir mokslo sinergija yra akivaizdi“, – pastebi P. Nezabitauskas.

Rinks ir skaitytojai, ir komisija

Kauno mokslo ir technologijų parkas kartu su portalu 15min skaitytojams pristato inovatyviausius Kaune įsikūrusių įmonių produktus bei technologijas ir siūlo balsuoti už labiausiai patikusį. Šiuo projektu siekiama paskleisti žinią apie lietuvių mokslininkų, išradėjų, įmonių galimybes kurti pažangias technologijas, jas pritaikyti Lietuvos ir užsienio rinkoms.

Gruodžio 15 d. vyksiančiame renginyje „Verslo diena: idėja Verta milijono'16“, atsižvelgiant į portalo lankytojų ir specialiai tam sudarytos komisijos balsus, bus išrinktos trys Kauno įmonės, kurių produktai pelnys inovatyviausių titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius