Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno studentai reikalauja daugiau dviračių takų

Po susitikimo su Kauno universitetų ir kolegijų studentais visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai siūlys Kauno miesto savivaldybei prioritetu įgyvendinti dviračių tako projektą Taikos prospekte. Šis dviračių takas Kauno Kolegijos ir VDU bendrabučių studentams leis saugiai susisiekti su miesto centru.

Kovo 14 d. įvyko susitikimas dėl dviračių takų išplėtojimo galimybių tarp Kauno mieste esančių universitetų bei kolegijų. Į susitikimą buvo kviečiami Kauno technologijos universiteto, Lietuvos sporto universiteto, Vytauto didžiojo universiteto, Aleksandro Stulginskio universiteto, Kauno kolegijos studentų atstovybių, bei Lietuvos dviratininkų bendruomenės atstovai.

Šis susitikimas buvo organizuojamas po kovo mėn. pradžioje vykusio Kauno miesto akademinių reikalų tarybos posėdžio, kurio metu buvo atkreiptas dėmesys, kad iki šiol nėra patogaus susisiekimo dviračiais tarp įstaigų fakultetų. Taip pat miesto pakraščiuose esančių universitetų ir kolegijų studentams yra nesaugu pasiekti miesto centrą keliaujant dviračiu. 

Susitikimo metu buvo pristatyta šiuo metu vykdoma dviračių takų tvarkymo darbai ir planuojama plėtra.

Kauno kolegijos ir VDU studentų atstovų suformuotas bendras siūlymas - įrengti dviračių taką šaliaTaikos prospekto, jį prijungiant prie Kauno kolegijos ir VDU bendrabučių.

VDU universiteto studentams, apsistojusiems Taikos pr. bendrabučiuose, kelionė į paskaitą troleibusu kartais trunka netoli valandos, kai tuo tarpu dviračiu mūsų studentai galėtų nukeliauti per dvigubai trumpesnį laiko tarpą. Tačiau, kad jie galėtų keliauti dviračiais ir tai darytų saugiai – reikia kuo greičiau prijungti universitetų bendrabučius prie bendros Kauno dviračių takų sistemos“ – teigia Justinas Petkus

„VDU universiteto studentai, apsistoję Taikos pr. bendrabučiuose yra bene toliausiai gyvenantys nuo centre esančių fakultetų. Studentams kelionė į paskaitą troleibusu kartais trunka netoli valandos, kai tuo tarpu dviračiu mūsų studentai galėtų nukeliauti per dvigubai trumpesnį laiko tarpą. Tačiau, kad jie galėtų keliauti dviračiais ir tai darytų saugiai – reikia kuo greičiau prijungti universitetų bendrabučius prie bendros Kauno dviračių takų sistemos“ – teigia Justinas Petkus, VDU Studentų atstovybės prezidentas.

Kauno technologijos universiteto studentų atstovybės nariai pastebėjo, kad ne visi važiuojantys dviračiais yra fiziškai pajėgūs užkilti į statų kalną ir siūlo įrengti keltuvą, kuris pagelbėtų užkilti dviratininkams vadinamuoju Parodos kalnu.

Lietuvos sveikatos universitetas išreiškė, kad šiuo metu, kai gatvė uždaryta ir tvarkoma, būtų galimybė nutiesti dviračių taką K. Petrausko gatve. Tačiau Aplinkos apsaugos skyrius informavo, kad šiuo metu planuojama rekonstruoti K. Petrausko gatvė bus sutvarkyta ir dviratininkai galės pasirinkti važiuoti gatve ar šaligatviais, kurie jau pagal projektą bus pritaikyti važiuoti dviračiams.

Aleksandro Stulginskio universiteto studentų atstovai iškėlė klausimą dėl galimybės įrengti dviračio tako atkarpą nuo esamo tako, sujungiant jį su universitetu. Dėl šio klausimo išsamiau pasidomės Aplinkos apsaugos skyrius ir planuojamas susitikimas kartu su Kauno rajono savivaldybe bei tam tikromis institucijomis.

„Žinoma, vien tik dviračių takų neužtenka. Reikia tobulinti visą infrastruktūrą: tiek centre, tiek visame Kaune trūksta dviračiams skirtų parkavimo vietų, patogios dviračių nuomos sistemos ir t.t., tačiau verta bent nuo kažko pradėti, svarbu judėti gera linkme!“ – teigia J. Petkus, VDU Studentų atstovybės prezidentas.

Tik sukuriant sąlygas tokioms transporto priemonėms, kaip dviračiai, mes galime galvoti apie jų panaudojimą ne tik pramogai, bet ir kelionei į darbą, skatinti jų naudojimą siekiant sumažinti automobilių srautus keliuose bei puoselėjant ekologišką ir žalią mūsų miestą Kauną“ – teigia Povilas Mačiulis

„Tik sukuriant sąlygas tokioms transporto priemonėms, kaip dviračiai, mes galime galvoti apie jų panaudojimą ne tik pramogai, bet ir kelionei į darbą, skatinti jų naudojimą siekiant sumažinti automobilių srautus keliuose bei puoselėjant ekologišką ir žalią mūsų miestą Kauną“ – teigia Povilas Mačiulis, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius.

Po susitikimo su Kauno universitetų ir kolegijų studentais visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai siūlys Kauno miesto savivaldybei prioritetu įgyvendinti dviračių tako projektą Taikos prospekte. Šis dviračių takas Kauno Kolegijos ir VDU bendrabučių studentams leis saugiai susisiekti su miesto centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius