Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vidury, visoje Lietuvoje

Kai šiemet Saulius Bekampis užlipdavo į dar vieną jo vadovaujamos įmonės pastatytą apžvalgos bokštą, jį pakylėdavo ne tik kerintys Veisiejų, Ventos ar Metelių regioninių parkų vaizdai, bet ir vis labiau stiprėjanti mintis, kad vieną dieną toks bokštas bus pastatytas ir kur nors ant Dubysos slėnio šlaitų.
Raseinių Statyba
Raseinių Statyba
Temos: 1 Raseiniai

Kad ir prie Lyduvėnų, prie ilgiausio ir aukščiausio Lietuvos tilto, ar kitose vaizdingose Raseinių rajono vietose. Na, šiaip ar taip, greičiausiai vis dėlto ten, kur, anot Maironio, „puikūs slėniai sraunios Dubysos, miškais lyg rūtom kalnai žaliuoja“.

Nors yra tikras vilnietis, tačiau S. Bekampis labai gerai pažįsta šį kraštą, kadangi jau šešeri metai, kai vadovauja UAB „Raseinių statyba“, kuri savo 50 metų veiklos sukakčiai pažymėti miestelėnams ir gausiems svečiams rugpjūčio 22 dieną rengia didelę šventę.

Saulius Bekampis
Saulius Bekampis

Visą laiką po studijų tuometiniame VISI (dabar VGTU) S. Bekampis dirbo Vilniuje, ilgai vadovavo statybinių metalo konstrukcijų gamyklai, kol 2009 m., per pati ūkio nuosmukį, neišvyko vadovauti „Raseinių statybai“.

„Diržus susiveržti teko negailestingai, uždarbiai krito perpus palyginti su metais iki krizės, tačiau kantrūs ir protingi žmonės išsaugojo savo darbus ir išsaugojo pačią bendrovę“, – sako generalinis direktorius S. Bekampis.

2009 m. vidutinis atlyginimas „Raseinių statyboje“ tesudarė apie 60 proc. vidutinio statybų sektoriaus atlyginimo, tačiau pernai jis tą vidurkį jau viršijo 15 proc. Darbas sukandus dantis, profesionali vadovų komanda ir atsigaunantis ūkis UAB „Raseinių statyba“ pajamas nuo 2,52 mln. eurų 2009 metais išaugino iki 5,2 mln. eurų pernai. 

Tai labai gera žinia visam Raseinių rajonui, kadangi „Raseinių statyba“ yra viena iš penkių didžiausių vietinių įmonių, vadinasi, ir viena didžiausių gyventojų pajamų mokesčio į savivaldybės biudžetą mokėtoja. Maždaug 120 raseiniškių turi užtikrintą darbą, kuris dalį jų nuveda ir į kitus Lietuvos regionus statyti kuo įvairiausius statinius.   

„Raseinių statyba“ yra viena iš penkių didžiausių vietinių įmonių, vadinasi, ir viena didžiausių gyventojų pajamų mokesčio į savivaldybės biudžetą mokėtoja

Štai kad ir šio rugpjūčio pradžioje Radviliškyje pradėta baseino statyba. Dviejų aukštų pastate bus įrengti 25 metrų ilgio šeši plaukimo takai, baseinėlis ir fontanas vaikams, sūkurinė vonia, žiūrovų pakyla, gelbėtojo ir medicinos punkto bei sporto renginių teisėjų, masažisto kambariai, treniruoklių salė, soliariumas. Tokio jaukaus baseino gali pavydėti kiekvieno rajono centras. Tai buvo pirmas kartas, kai „Raseinių statybai“ simboliškai pradedant darbus dalyvavo Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius.   

Darbai Raseinių statybininkus nuveda ir į Vilnių (keli nauji ar rekonstruojami pastatai Grigiškių popieriaus kombinate ir angaras Vaidotų geležinkelio stotyje), Kaišiadoris (katilinės rekonstrukcija), Pabradę (modernios britų medicininės įrangos gamyklos „Intersurgical“ naujas cechas su itin specifiniais reikalavimais), Kazlų Rūda (medžio perdirbimo įmonės „Girių bizonas“ plėtra), darbų geografiją išplėtė ir trijų apžvalgos bokštų statyba priešinguose Lietuvos pakraščiuose.  

„Esam Lietuvos viduryje, o dirbame visoje Lietuvoje“, – sako „Raseinių statybos“ vadovas S. Bekampis.

Esam Lietuvos viduryje, o dirbame visoje Lietuvoje.

O tame Lietuvos viduryje – pačiuose Raseiniuose ir netoli jų – irgi padaryta kuo įvairiausių darbų tiek verslui, tiek ir bendruomenėms. Į rytus – svarbūs objektai didelėje žemės ūkio ir prekybos technika bendrovėje „Dotnuvos projektai“, į rytus – galima sakyti, iš numirusiųjų prikeltas Šiluvos seniūnijos administracijos pastatas, į pietus – rekonstruotas Bebirvų dvaras, o pačiuose Raseiniuose – ir hipodromo rekonstrukcija, ir vienos pagrindinių Dubysos gatvės esminis atnaujinimas.

S. Bekampiui, kaip turbūt ir visiems „Raseinių statybos“ žmonėms svarbu, kad tie darbai būtų gražūs ir džiugintų akį. Dabar įmonė itin didžiuojasi pirmuoju mieste modernizuotu daugiabučiu – tikru daugiabučiu, penkių aukštų, kaip pabrėžia S. Bekampis.

„Tegul tik kas man pasako, kad tai nėra visų gražiausias gyvenamasis namas Raseiniuose“, – neva grėsmingai, tačiau su šypsena sako įmonės vadovas.  

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius