Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Metų CEO“ išrinktas Janis Meikšans: svarbiausia – požiūris į darbuotojus ir pacientus

Šiemet „Metų CEO 2016“ išrinktas šalies biotechnologijų lyderės „Sicor Biotech/Teva Baltics“ vadovas Janis Meikšans. Jis vadovavimo šiai bendrovei sėkmę aiškina tinkamai pasirinktu verslo modeliu ir atsakingu požiūriu į darbuotojus bei pacientus. Įmonė „Sicor Biotech/Teva Baltics“ Lietuvos verslo lyderių apdovanojimuose taip pat buvo pripažinta efektyviausia Lietuvos bendrove. Viena sparčiausiai augančių Lietuvos įmonių 2015 metais eksportavo 99,5 proc. šios bendrovės gamykloje pagamintų vaistų. Lietuvos biudžetą tai papildė beveik 15 mln. eurų mokesčių.
Janis Meikšans
Janis Meikšans / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Teva Baltic, UAB

Be Vilniuje veikiančios gamyklos, bendrovė turi komercijos padalinius Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Pasak J. Meikšans, visi bendrovės valdymo sprendimai kyla iš supratimo, kad įmonė gyvuoja globaliame pasaulyje. Tad sprendimai irgi neišvengiamai turi būti globalūs. Šis požiūris lėmė, kad bendrovės gamyklos vieta buvo pasirinktas Vilnius.

„Didžiausia mūsų produkcijos eksporto rinka yra Jungtinės Amerikos Valstijos, šioje rinkoje pernai eksportavome net 81 proc. savo produkcijos. Į JAV pradėjome eksportuoti tik 2013 metų pabaigoje, ši kryptis yra pagrindinis veiksnys, didinantis įmonės pardavimus ir eksportą“, – sakė bendrovės „Sicor Biotech / Teva Baltics“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas J. Meikšans.

Efektyvumą kuria komanda

„Prireikė metų, kad visi suprastų, jog Lietuva, Latvija bei Estija nėra jau tokios nepanašios

Prireikė metų, kad visi suprastų, jog Lietuva, Latvija bei Estija nėra jau tokios nepanašios

ir kad, svarbiausia, turime bendrą tikslą bei supratimą, ką mes darome. Ir tai davė rezultatų. Šis supratimas leidžia mums, atskiroms organizacijoms, aktyviai atstovauti viena kitą, mes nebeatrodome kaip atskirų valstybių atstovai, bet atrodome kaip talentai, o pirmiausia – asmenybės“, – sakė bendrovės vadovas.

Vadovavimo laikotarpiu J. Meikšans pavyko iš esmės pakeisti kompanijos pardavimų struktūrą Baltijos šalyse. Jis teigia pakeitęs vertikalią, pasak jo, „Napoleono armijos tipo“ organizacijos struktūrą ir sukūręs lanksčios formos regioninę organizaciją, kurioje dalijamasi funkcijomis. Tai leido dirbti efektyviau bei užtikrinti geresnę kokybę.

Svarbu sukurti aplinką, kurioje žmonės galėtų dirbti, kad dirbdami gerai jaustųsi, būtų laimingi keliaudami dirbti, kas rytą keldamiesi iš lovos būtų motyvuoti eiti į darbą.

„Pirmiausia, svarbu žmonėms suteikti aiškią strateginę viziją. Sparčiai besikeičiančiose organizacijose svarbu žinoti, kad keičiamasi ne tam, kad keistumės. Man buvo svarbu parodyti, kodėl mes taip darome, kas iš to, kokia nauda iš to bus kiekvienam mūsų organizacijoje dirbančiam asmeniui. Antra, svarbu sukurti aplinką, kurioje žmonės galėtų dirbti, kad dirbdami gerai jaustųsi, būtų laimingi keliaudami dirbti, kas rytą keldamiesi iš lovos būtų motyvuoti eiti į darbą. Nes organizacijos efektyvumas priklauso nuo žmonių komandos“, – pokyčių ir bendrovės valdymo principus dėstė J. Meikšans.

Jungsis dvi didelės kompanijos

„Sicor Biotech /Teva Baltics“ vadovas taip pat atskleidė ir artimiausius kompanijos plėtros planus. Itin dideli pokyčiai laukiami po kelių mėnesių – per šį laikotarpį ketinama baigti kompanijos „Actavis Generics“ įsigijimo procedūrą. Šis veiksmas vertinamas kaip dviejų didelių kompanijų sujungimas.

Vertinant ilgalaikius tikslus, mūsų laukia dideli pokyčiai. Sveikatos apsauga keičiasi. Nuo cheminių vaistų mes pereiname prie biologinių.

„Vertinant ilgalaikius tikslus, mūsų laukia dideli pokyčiai. Sveikatos apsauga keičiasi. Nuo cheminių vaistų mes pereiname prie biologinių. Visas mokslas koncentruojasi į biologinių vaistų tobulinimą ir plėtrą. Ir nors mes esame šių biologinių produktų gamybos ir paieškos priešakyje, vis niekas negali atspėti, kas mūsų laukia ateityje. Aišku vien tai, kad po dešimtmečio viskas atrodys kitaip. Tad mano užduotis yra paruošti organizaciją šiems pokyčiams“, – teigė J. Meikšans.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius