Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekilnojamojo turto vystytojai suteikia galimybę pasimatuoti net ir būstą

Šiuo metu naujo būsto Vilniuje ieškantys naujakuriai turi galimybes rinktis iš daugiau nei 2 tūkst. naujos statybos butų. Tačiau kaip pirkėjui apsispręsti, kuris vystomas nekilnojamo turto projektas jam yra tinkamiausias ir kuris būstas taps jo svajonių namais?
Pastarojo pusmečio nekilnojamojo turto rinkos tendencijos rodo, kad pirkėjai, įsigydami naujos statybos būstą, vis dažniau renkasi jau įrengtus butus, nors tokią galimybę siūlo tik maža dalis vystytojų. „Pastaruoju metu stebime naujų butų pardavimo suaktyvėjimą. Nauji butai perkami mikrorajonuose, pasižyminčiuose mažesne naujos statybos būsto koncentracija. Siekdami pirkėjams palengvinti naujo būsto pasirinkimo procesą, pristatome iki mažiausių smulkmenų įrengtus butus, kuriuos pirkėjai gali apžiūrėti ir taip įvertinti ne tik perkamo būsto išplanavimą, bet ir galimą interjerą“, – sakė bendrovės „MG Valda“, baigiančios statyti pirmąjį Vilniuje protingą daugiabučių kvartalą „LightHouse“, Pardavimų skyriaus vadovas Mantas Umbrasas.

Galimybė rinktis iš dviejų variantų

Specialisto teigimu, pirkėjai, apžiūrėję ir „pasimatavę“ pavyzdinius butus, gali rinktis būstą su daline apdaila ir patys viską jame sukurti, arba pirkti butą su pilna apdaila. Pasirinkus pastarąjį, naujakuriams belieka pasirūpinti tik interjero subtilybėmis. „Iš vystytojo pirkti jau įrengtą butą yra pigiau nei jį įsirengti pačiam tokiomis pačiomis medžiagomis, nes vystytojas medžiagas perka su nuolaida. Pirkėjas ne tik sutaupo laiką, bet ir gauna gerą buto įrengimo kainą“, - sakė M. Umbrasas.

Perkant su paskola, bankas finansuoja 85 proc. būsto vertės. Suprantama, kad šioje procentinėje išraiškoje yra įskaičiuota ir apdaila, kuriai nebereikės skirti papildomų savarankiškai sukauptų lėšų. „Be to, perkant būstą su pilna apdaila, suteikiama garantija ir įrengimui“, – teigė „MG Valdos“ atstovas.

Pasak pašnekovo, butus su daline apdaila renkasi pirkėjai, kurie jau turi namų įrengimo planą. „Tokie pirkėjai aiškiai žino savo namų viziją, turi galimybę namus įrengti drauge su interjero dizaineriu ar siekia visiško išskirtinumo, turi specialių poreikių ir įpročių“, – pasakojo M.Umbrasas.

Interjeras pagal skonį

Pasak „Berry“ baldų ir interjero detalių salono dizainerės Jūratės Putytės, visiškai įrengti nauji butai su baldais – dar naujiena mūsų šalies rinkoje. „Lietuvoje nedidelė dalis būstą perkančių žmonių naudojasi profesionalių interjero dizainerių paslaugomis, todėl pirkėjai, apsilankę visiškai įrengtuose ir „Berry“ baldais bei interjero detalėmis apstatytuose „LightHouse“ namų butuose, negaili jiems komplimentų. Iki paveikslų, augalų ir kitų interjero detalių suderinta aplinka nepalieka abejingų. Žmonės pripažįsta, kad patys sunkiai galėtų sukurti tokią aplinkos darną“, –  kalbėjo J.Putytė.

Anot „Berry“ baldų ir interjero detalių salono dizainerės, konsultuojantis su dizaino specialistais, šiuose butuose buvo sukurtas ir įrengtas patogus, modernus bei šviesus interjeras, sumontuota aukštos kokybės buitinė ir kita reikalinga technika, parinkti tinkantys kokybiški baldai.

J. Putytės teigimu, lietuviai dažniausiai renkasi nuosaikesnį būsto interjerą ir aukštos kokybės baldus. „Statistika rodo, kad žmonės naujame būste planuoja įsikurti dešimtmečiui ar dar ilgesniam laikui. Į tai atsižvelgėme kurdami butų interjerą ir parinkdami jiems baldus. Lietuvoje vyrauja skandinaviško interjero tendencijos, todėl įrengdami ir dekoruodami „LightHouse“ butus rinkomės tai, kas yra populiaru ir atitinka pirkėjų skonį“, – pasakojo „Berry“ baldų ir interjero detalių salono dizainerė.

Pristatomi pirmieji protingi daugiabučiai

„LightHouse“ – pirmieji protingi daugiabučiai gyvenamieji namai, pastatyti patogioje vietoje, Šeškinės ir Fabijoniškių mikrorajonų sankirtoje Vilniuje. Šiluma naujuose namuose yra reguliuojama prisijungus kompiuteriu iš bet kurio pasaulio kampelio ar valdymo skydeliais, esančiais kiekviename bute. Šildymo kontrolės sistema leidžia nustatyti norimą temperatūrą atskiruose kambariuose, skirtingu paros laiku – tokiu būdu galima sutaupyti net iki 30 proc. šildymo kaštų. Visuose butuose įdiegtas automatizuotas duomenų nuskaitymas iš apskaitos įrenginių. IP kameromis stebimas įvažiavimas į požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, namų teritoriją ir laiptines, tad prisijungus kompiuteriu galima viską matyti kada panorėjus. Uždarame kieme ir aptvertoje namų teritorijoje landšafto specialistai suprojektavo išskirtinį ir jaukų kiemą, kuriame bus pasodinta daugiau nei 1000 naujų augalų, sukurtos poilsio ir laisvalaikio erdvės, lavinantys žaidimai vaikams, lauko treniruokliai sportuojantiems.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius