Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Karbauskis, S.Skvernelis: auksiniai kiaurasamčiai – tai milžiniškos korupcijos viešųjų pirkimų sistemoje atspindys

Korupcija tampa mūsų valstybę griaunančia jėga. Liūdna, kad korupcijos šešėlis krito ant Lietuvos kariuomenės, kurioje tarnauja daugybė profesionalių ir pilietiškų žmonių, pasiruošusių bet kurią minutę paaukoti savo gyvybę už tėvynės laisvę.
S.Skvernelis ir R.Karbauskis
S.Skvernelis ir R.Karbauskis / LVŽS

Už šią situaciją atsakingi valdininkai, kurie organizuoja viešuosius pirkimus aprūpinant kariuomenę. Plaukai šiaušiasi nuo minties, jog mes matome tik aisbergo viršūnę. Kyla klausimas ar korupcijos išvengiama perkant brangią karinę įrangą, nuo kurios kokybės tiesiogiai priklauso mūsų karių gyvybė?

Plaukai šiaušiasi nuo minties, jog mes matome tik aisbergo viršūnę.

Siekdami Lietuvos saugumo stiprinimo, turėsime nuodugniai ištirti visus pastarųjų metų viešuosius pirkimus krašto apsaugos sistemoje. Tuo dabar labiausiai suinteresuota kariuomenė, kuri tapo korupcijos viešuosiuose pirkimuose įkaite.

Būtina užtikrinti, kad bausmės už korupcinius nusikaltimus būtų proporcingos padarytai žalai ir neišvengiamos.

Būtina užtikrinti, kad bausmės už korupcinius nusikaltimus būtų proporcingos padarytai žalai ir neišvengiamos. Taip pat turime spręsti dvi opiausias problemas: užtikrinti viešųjų pirkimų skaidrumą ir sustabdyti Europos Sąjungos lėšų grobstymą.

Daugumai žmonių Lietuvoje jau seniai nusibodo girdėti žodžius, jog Seimo nariai sunerimo ir planuoja aiškintis ar kiaurasamčiai tikrai buvo „auksiniai“. Šis skandalingas korupcijos atvejis parodė, jog du metus atsakingi valdininkai ir apie šią situaciją žinoję politikai, nesugebėjo imtis jokių veiksmų, o korupcinėje schemoje dalyvausi įmonė toliau sėkmingai laimi viešuosius pirkimus aprūpinant Lietuvos kariuomenę.

Pritariame Prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri kategoriškai pareikalavo užkirsti kelią tokiam piktnaudžiavimui bei už tai prisiimti atsakomybę Krašto apsaugos ministrui ir kitiems atsakingiems valdininkams.

Lietuvos visuomenė patyrė dar vieną milžinišką šoką, suvokusi, kaip begėdiškai švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai, tai abejingai stebint politikams. Belieka prašyti žmonių supratimo, jog neturime savo nusivylimo paversti abejingumu ir dar didesne emigracija.

Lietuvos visuomenė patyrė dar vieną milžinišką šoką, suvokusi, kaip begėdiškai švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai, tai abejingai stebint politikams.

Suvokdami atsakomybę, kuri po Seimo rinkimų gali tekti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, norime užtikrinti, jog kova su korupcija taps viena svarbiausių priemonių, siekiant atkurti žmonių pasitikėjimą valstybe ir valdžia. Suteikite galimybę mums tai įrodyti konkrečiais darbais.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų kampanijos sąskaitos.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius