-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilinga yra išpuoselėta barzda, ne pasmakrės chaosas

Tarp faktų apie barzdylas yra ir šis: barzdą ar ūsus turi 55 proc. pasaulio vyrų, o nuo 2008 iki 2013 metų barzdos transplantacijų skaičius padidėjo 600 proc. Ir viskas tik todėl, kad turėti barzdą – nesvarbu, poros dienų, savaitės ar viso gyvenimo – yra labai madinga. Pasirodo, tiek vyrams, tiek moterims, apklausų duomenimis, barzdočiai atrodo vyresni, galingesni, vertesni pagarbos ir aukštesnio statuso. Tad jeigu jums barzda auga be transplantacijos – tikrai esate tarp laimingųjų. Visgi ne vienam vyrui, nusprendusiam vietoj glotnios odos turėti stilingą barzdą, kyla daugybė klausimų: kaip ją prižiūrėti, kad būtų išvaizdi, stilinga ir netaptų nevaldomu brūzgynu, kokiu klaidingai didžiuojasi ir kai kurios pramogų ar sporto žvaigždės?
Barzdaskutė
Barzdaskutė / Projekto partnerio nuotr.

Derinti prie veido

Asmeninio archyvo nuotr./Jonas Valančiūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Jonas Valančiūnas

Ką daryti, kad barzda būtų švelni, minkšta ir kvepėtų? Kaip ją formuoti, kaip prižiūrėti, kad atrodytų tvarkinga? Jei auginti barzdą nusprendėte tik dabar, skaitydamas šį straipsnį, apsišarvuokite kantrybe. Nebandykite jos formuoti ar dailinti artimiausias 4–6 savaites. Nekreipkite dėmesio ir į tai, kad kai kurie plaukeliai augs greičiau nei kiti. Mėnesio ar šiek tiek daugiau turėtų pakakti, kad susiformuotų natūrali barzda. Tuomet ją modifikuodamas jau galėsite išsirinkti norimą ilgį, tankį ir stilių. Barzdą derinkite prie veido formos. Jei veidas kvadratinis, kampuotas, jums tiks barzda, kurios vidurinė (ties smakru) dalis platesnė, o šoninės – trumpesnės. Apvalų veidą pagražins barzda, kurios vidurinė dalis ilgesnė nei šoninės. Pailgo veido savininkai geriausiai atrodys su barzda, kurios šonai bus gausesni, tankesni, o apačia – trumpa. Jei sunku įsivaizduoti, kas tiks labiausiai, gausybę stiliaus pavyzdžių rasite internete.

Priežiūrai – tinkamas produktas

Dailios ir prižiūrėtos barzdos paslaptis – žinojimas, kaip ir kada ją trumpinti. Beje, reguliariai trumpinti reikia net ir tada, jei norite ilgos. Todėl investuokite į tinkamą ir kokybišką techniką, leisiančią deramai rūpintis barzda. Rasti įrangos reikiamai barzdai formuoti ir prižiūrėti nesunku bet kuriame technika prekiaujančiame centre, pavyzdžiui, „Elektromarkt“. Prietaisų žvalgykitės ten pat, kur išdėliotos ir barzdaskutės. Beje, jei naudojate elektrinę barzdaskutę, patikrinkite, galbūt gamintojas jūsų modeliui išleidęs ir barzdai formuoti tinkamų priedų. Prietaisus barzdai prižiūrėti ar kirpti gaminančios kompanijos, tokios kaip „Braun“, „Remington“ ar „Philips“, siūlo gausius jos formavimo rinkinius – juose rasite įrankių, leidžiančių kirpti plaukus ir formuoti norimą jų stilių. Taip pat koreguojamąsias šukas, kurios leis padailinti barzdą ir palikti būtent tokio ilgio plaukelius, kokių norisi, – nuo, pavyzdžiui, vos 1 milimetro iki kelių centimetrų. Paprastesniems įrenginiams teks keisti barzdos kirpimo galvutes, išmanesniuose nustatysite norimą plaukelių ilgį. Beje, tarp rinkos naujovių – ne tik skaitmeniniai ekranai ant barzdos kirpimo įrenginių, bet ir, pavyzdžiui, vakuuminės sistemos, pagaunančio nukerpamus plaukus. Rinkdamiesi barzdai formuoti skirtą įrangą atkreipkite dėmesį, kad ją būtų galima lauti po vandens srove, o pačius prietaisus naudoti duše ar vonioje. Jei dažnai keliaujate, pravers ir galimybė įkrauti įrenginio bateriją.

Projekto partnerio nuotr./„Philips“ barzdos kirpimo mašinėlė
Projekto partnerio nuotr./„Philips“ barzdos kirpimo mašinėlė

Aliejai ir vitaminai

Rūpindamiesi barzdos išvaizda nepamirškite, kad taip pat dažnai, kaip plaunate galvą, privalote prižiūrėti ir šį saco stiliaus elementą. Barzdoje nori nenori lieka maisto likučių, negyvų ląstelių, užsibuvę jie gali sukelti niežulį. Tad gerai išplauti barzdą kelis kartus per savaitę – būtina. Kad barzda išties būtų švari, naudokite specialiai jai skirtas plovimo priemones. Be to, atsargus barzdos sausinimas rankšluosčiu po maudynių gali padėti išvengti vėlimosi ir išsišakojusių plaukų galiukų. Nepamirškite lašelio barzdai skirto aliejaus. Jų – gausybė, tačiau visi aliejai turi daryti tą patį – paversti barzdą švytinčia ir švelnia. Beje, vitaminų trūkumą pirmiausia išduoda plaukai, tad vartokite B grupės vitaminų bei produktų, kuriuose jų yra. Juk viskas tik – dėl gražios barzdos!

Daugiau žurnalo „Elektrolife“ straipsnių skaitykite www.elektrolife.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius