Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svaras kartu su ,,Sietuvos“ progimnazijos moksleiviais pynė trispalves draugystės apyrankes

Likus kelioms savaitėms iki Lietuvos Nepriklausomybei sukaks lygiai 25-eri metai, akcijos ,,Lietuvai ir man“ ambasadoriai lanko mokyklas ir kartu su moksleiviais pina trispalves draugystes apyrankes, kurios papuoš ne tik pynėjų riešus, bet ir specialiai šiai progai sukurtą Gediminaičių stulpų konstrukciją Nacionalinėje dailės galerijoje.
Svaras kartu su ,,Sietuvos“ progimnazijos moksleiviais pynė trispalves draugystės apyrankes
Svaras kartu su ,,Sietuvos“ progimnazijos moksleiviais pynė trispalves draugystės apyrankes

Antradienį trumpam į savo vaikystės mokyklą – Vilniaus ,,Sietuvos“ progimnaziją – sugrįžo hip hop grupės ,,G&G Sindikatas“ įkūrėjas ir lyderis Gabrielius Liaudanskas – Svaras. Čia jo laukė didelis būrys moksleivių ir mokytojų, pasiruošusių drauge pinti trispalves draugystes apyrankes.

Dainininkas su vaikais kalbėjosi apie apyrankių simbolinę reikšmę ir kodėl tai svarbu.

,,Kviečiu visus pinti trispalves draugystės apyrankes – vieną sau, o kitą – Lietuvai dovanų ir užrišti ją ant Nacionalinėje dailės galerijoje esančios specialios Gediminaičių stulpų konstrukcijos. Ši apyrankė simbolizuos mūsų visų vienybę ir gerą nuotaiką drauge pasitinkant Lietuvos Nepriklausomybės gimtadienį“, – kalbėjo pats kadaise buvęs ,,Sietuvos“ moksleiviu, vienas iš akcijos ambasadorių, Svaras.

,,Sietuvos“ progimnazijos moksleiviai su dainininko pagalba nupynė kelias dešimtis apyrankių ir įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Muzikantas, pats būdamas diplomuotu pedagogu, aktyviai dalyvauja įvairiose pilietinėse akcijose ir daug bendrauja su moksleiviais. Jis taip pat lankėsi akcijos ,,Lietuvai ir man“, kurią globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atidarymo šventėje Nacionalinėje dailės galerijoje.

Akcijos ,,Lietuvai ir man“ tinklalapyje, kur ambasadoriai ir moksleiviai taip pat mielai skelbia savo linkėjimus Lietuvai, Dainininkas Svaras vietoj linkėjimo, paskyrė visiems Lietuvos piliečiams savo kurtas eiles:

,,Net jeigu visi Tavęs išsižadės,
Net jei spjaus į akis, net jei iki raidės…
Išrankios…
Ir nuogą per išgamų cirką ves,
Lygiai toks nuogas aš,
Eisiu šalia Tavęs…“

,,Lietuvai ir man“ ambasadoriai dar susitiks su ,,Ozo“ gimnazijos moksleiviais Vilniuje, ,,Rasos,“  gimnazistais Kaune ir Medininkų Šv. Kazimiero vidurinės mokyklos moksleiviais. Šių susitikimų metu žymūs Lietuvos sportininkai ir muzikantai ne tik visi kartu pins vieną populiariausių apyrankių, kurią reikia pinti trise sukant aplink pirštą vienos spalvos siūlą pagal laikrodžio rodyklę (kaip tą daryti rasite čia: http://www.smm.lt/uploads/documents/kiti/Prezentacija.pdf), bet taip pat kalbėsis apie tai, kokia brangi kiekvienam Lietuvos piliečiui yra Lietuva ir kokias galimybes save realizuoti, ypatingai jaunam žmogui, teikia Nepriklausomybė.

Įsitraukti į akciją ir apsilankyti svetainėje www.lietuvaiirman.lt kviečiami visi neabejingi Lietuvos piliečiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius