Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tinkama patalynė – kokybiškas miegas

Atėjus šaltajam metų sezonui dažniau pagalvojame – kaip bus smagu grįžus namo vakare susisukti į jaukią, šiltą patalynę. Dar maloniau kūną apglėbia patalynė iš natūralių audinių ir užpildų. Tačiau reikia nepamiršti, kad patalynei reikalinga ir speciali priežiūra.

UAB „MK tekstilė“ direktorės Meilės Keblikienės teigimu, natūralių audinių intensyviausiai ieško norintys jaukiai įsikurti savoje lovoje ir tinkamai pasiruošti šaltajam sezonui, tačiau nereikia pamiršti, kad kai kurias šiltas patalynes galima naudoti ir vasarą.

 

„Namams žmonės vis dažniau renkasi antklodes su vilnos ar pūkų užpildu. Tiems, kurie mėgsta miegoti ypač šiltai, rekomenduojame rinktis antklodę su ančių pūkais. Vilna išsiskiria tuo, kad ji gali sugerti daug miegančiojo išskiriamų vandens garų nesukeldama drėgmės pojūčio. Taip pat ji turi savybę nepritraukti dulkių, joje nesiveisia dulkių erkutės ir kiti mikroorganizmai, todėl tinka kvėpavimo takų ligomis sergantiems žmonėms. O turintiems alerginių susirgimų rekomenduojame antklodes ir pagalves su mikropluošto pūkais, – teigia M. Keblikienė. – Ir nors pūkai bei vilna visiems asocijuojasi tik su žiemine patalyne, tačiau po šiomis antklodėmis patogiai galima miegoti ir karštuoju metų laiku, nes jos prisitaiko prie temperatūros svyravimų ir lovoje palaiko organizmui optimalią temperatūrą.“

 

Ilgaamžiškumą užtikrina tinkama priežiūra

Rūpintis reikia bet kokios rūšies patalyne, tačiau natūralios medžiagos reikalauja šiek tiek kitokios priežiūros nei sintetinės.

 

„Kiekvienas audinys turi skirtingas priežiūros instrukcijas, kurių būtina laikytis. Jos visada būna nurodytos gaminio etiketėje, todėl būtina ją įdėmiai išnagrinėti. Kad vilnonė patalynė ilgiau išlaikytų savo pradinę išvaizdą, rekomenduojame ją retkarčiais pašukuoti. Prieš šukuodami galite ją šiek tiek supurkšti vandeniu, palaikyti balkone silpnai lynojant ar išvalyti kaip kilimą sausame sniege. Šukuoti reikėtų minkštu šepetėliu. Jeigu nenorite antklodės šukuoti, tuomet reguliariai ją išpurtykite ir išvėdinkite, – pataria įmonės vadovė. – Pūkinę patalynę taip pat reikėtų reguliariai išvėdinti ir išpurtyti lauke. Prieš skalbdami pūkinę antklodę nepamirškite, kad pūkai ypač gerai sugeria drėgmę, todėl reikės galingos skalbimo mašinos. Pavyzdžiui, išskalbti dvigulę pūkinę antklodę reikia ne mažesnės kaip 9 kg talpos skalbimo mašinos.“

 

Viešbučiai ieško praktiškumo

M. Keblikienės teigimu, viešbučiams, svečių namams dažniausiai ieškoma patalynių iš mišriapluoščių audinių, kurie ne tik atrodytų kokybiškai bei prabangiai, bet būtų ir lengvai prižiūrimi, ilgai tarnautų.

 

„Viešbučiai savo svečius guldo į patalynę iš balto perkalio, juostuoto vienspalvio satino. Pastaruoju metu ypač populiarus perkalis – lengvas, minkštas, švelnius, ypač tankus ir skalbimui atsparus medvilninis audinys. Įvairios įstaigos vis dažniau linkusios pirkti ne tik patalynių komplektus, bet prie jų derinti ir rankšluosčius, vonios kilimėlius, staltieses, servetėles. Kiekvienam viešbučiui siūlome jų norus atitinkantį sprendimą“, – teigia M. Keblikienė.

„MK tekstilė“ daugiau kaip 20 metų gamina patalynės komplektus, paklodes, antklodes, pagalves, rankšluosčius. Įmonė įvairių spalvų, piešinių patalynės komplektus, paklodes iš drobės, įvairių rūšių satino, perkalio parduoda ir mažmena, ir didmeniniams klientams: viešbučiams, sanatorijoms, ligoninėms, vaikų darželiams, kaimo turizmo sodyboms ir kt.

Su ypač plačiu „MK tekstilės“ gaminių asortimentu bus galima susipažinti ir jo įsigyti dar iki Naujųjų duris atversiančioje parduotuvėje sostinės prekybos centre VCUP, Konstitucijos pr. 16.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius