Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internete žmonės viliojami imti greituosius kreditus ir uždirbti 50 litų

„Siūlau uždarbį“ – naršydama viename forume išvydau tokią temą. Ją sukūrusi mergina užsiminė apie būdą uždirbti pinigų imant kreditus. Svarbiausia – būti pilnamečiui. Parašiusi jai asmeninį laišką sulaukiau pasiūlymo gauti premiją ir ja dalytis. Šį būdą neva sėkmingai išbandė daugybė žmonių.
grietieji kreditai
grietieji kreditai
grietieji kreditai
Skelbimas forume

Mergina paprašė, kad nurodyčiau jai savo el. pašto adresą. Ji mane rekomenduotų kaip potencialią kreditų gavėją dviem svetainėms – „Smscredit.lt“ ir „Vivus.lt“. Už tai, kad pasiskolinčiau iš jų po 100 litų, rekomenduotoja gautų 20 ir 30 litų. Man pasiskolintus pinigus tektų iškart grąžinti, kad nebūtų skaičiuojamos palūkanos, o gautą uždarbį pasidalytume: man atitektų 40 Lt, o mane rekomendavusiai merginai – 10 Lt.

Antrąkart taip imti ir gauti pinigų tas pats žmogus negali, tačiau jis pats gali rekomenduoti kitus žmones, o, jiems pasiėmus greitąjį kreditą, gauti premiją ir ja vėlgi pasidalyti. Tačiau rekomenduoti gali tik tas, kuris buvo pats pasiėmęs kreditą.

Taigi minėtoji mergina dėl dešimties litų pristojo nejuokais, man nuolat rašė, prašydama nurodyti savo el. paštą.

Viena internautė, išvydusi tokį siūlymą uždirbti, pasipiktino: „Vėlesniame laikotarpyje banko darbuotojai / kreditų tiekėjai PRIVALO surasti asmenis, kurie ėmė kreditus, iš karto VMI esate įtraukti, ir, reikiant kredito (kalbant apie ateitį), retas atvejis, kad jį suteikia, nes mato, kuo užsiiminėta anksčiau, dėl kelių litų. Tai yra tik sugundymas žmonėms. Galop dar uždeda kokį mokestį ar pradeda ieškoti VMI dėl kokių neaiškumų, nors kreditas grąžintas. Nuoširdžiai patariu neužsiimti tuo, kad ir kas siūlytų. Pati dirbu banke ir žinau visas sistemas.“

Pasiknaisiojusi internete tokių skelbimų radau daug. Internautai kalba, kad visai tai tęsiasi nuo praėjusios vasaros. Pakankamai ilgai, kad kreditus teikianti įmonė suuostų, jog kai kurie asmenys įtartinai greitai atiduoda pasiskolintą kreditą, o kai kurie – per dažnai rekomenduoja potencialius klientus.

Bendrovės „4finance“, naudojančios prekių ženklus „Smscredit.lt“ ir „Vivus.lt“, vadovas Gediminas Velička „15min.lt“ teigė, kad greituosius kreditus iš jų jau yra paėmę apie 400 000 šalies gyventojų.

„Turime šitą problemą. Yra dvi grupės žmonių: eina potencialus srautas, kur žmonės realiai rekomenduoja pažįstamus, nes jiems patiko paslauga, aptarnavimo greitis ar kokybė,  ir yra tie „skelbimininkai“.“

G.Velička pasakojo, kad didysis tokių uždarbiautojų bumas buvo rudenį. Ypač studentai mėgo rekomenduoti tėvus, draugus ir nepažįstamus žmones.

Spalį ir lapkritį aktyvistai pasižymėjo, turėjome labai daug išmokėti tų pinigų, tūkstančiai kasdien „skolindavosi“.

„Spalį ir lapkritį aktyvistai pasižymėjo, turėjome labai daug išmokėti tų pinigų, tūkstančiai kasdien „skolindavosi“. Žiūrėjome statistiką, tai kai kurie gavo gerus atlyginimus iš to, po kelis tūkstančius litų užsidirbo. Dėl to sumažinome sumą – iš pradžių mokėjome iš viso 70 Lt, dabar – 50 Lt“, – neslėpė G.Velička.

Gruodį iš Lietuvos banko Priežiūros tarnybos įmonė gavo įspėjimą dėl netinkamo gavėjų mokumo vertinimo ir kitų nusižengimų teisės aktams. Per patikrinimą buvo nustatyta, kad bendrovė dažnai netikrino, ar kredito gavėjai turi pajamų, nerinko informacijos ir nevertino kredito gavėjų turimų finansinių įsipareigojimų.

Tačiau įmonės vadovas teigė, kad tokie skolininkai kaip tik labai gerai atrodo kitų kontekste, puikiai atitinka visus reikalavimus, dėl to įtarimų nesukelia, juo labiau kad paimtą kreditą grąžina kitą dieną.

„Žmonės dėl to iškart ir atiduoda kreditą, kad palūkanų nereikėtų mokėti. Taigi problemos, kad negrąžintų pinigų, neturime“, – pasakojo G.Velička.

Paklaustas, ar apsimoka tokia akcija, jeigu ji vis dar nenutraukta, direktorius teigė, jog tai – savotiška rinkodara. Įmonė sumažino tradicinės reklamos išlaidų dalį ir skyrė pinigų šiam reikalui. Galima sakyti, jog susimokėjo už tai, kad turėtų didesnį greitąjį kreditą pas juos ėmusių asmenų skaičių.

grietieji kreditai
Pokalbis su uždarbiautoja

„Klausimas, apsimoka ar neapsimoka. Aišku, mums būtų geriau, kad po 5 Lt mokėtume, bet tada gal nerekomenduotų ir neužsiimtų tokiais dalykais. Mūsų pajamos – iš palūkanų, norime, kad daugiau žmonių naudotųsi. Aišku, yra ir toks argumentas, kad taip daugiau klientų turime. Tik būtų per brangu mokėti už tą skaičiuko didinimą pinigus. Realiai mūsų tikslas – kad žmonės išbandytų paslaugą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius