-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tomas tapo „Schibsted“ įmonių Lietuvoje valdybos nariu

„Schibsted ASA” koncerno padalinio Estijoje „Schibsted Baltics“ valdomų mūsų šalies bendrovių – UAB „Žurnalų leidybos grupė” ir UAB „Plius.lt” – valdybos nariu išrinktas „15 min“ vadovas Tomas Balžekas. Kartu su Tomu „Schibsted Baltics“ valdomų įmonių valdyboje yra dar keturi nariai – 3 estai ir 1 norvegas.
Tomas Balzekas
Tomas Balzekas / 15min.lt

Naujos pareigos valdyboje reiškia ne tik ligšiolinių darbo principų pripažinimą, bet ir lūkesčius, jog ir Lietuvoje įsitvirtins skaidri, etiška, socialiai atsakinga ir objektyvią informaciją teikianti žiniasklaida. Tomas džiaugiasi, kad mūsų laikraštis ir interneto portalasį Lietuvos rinką įsiveržė su visiškai nauju požiūriu į žiniasklaidą ir į skaitytoją – mes pateikiame tik informaciją, neformuodami politikams ar finansinėms grupėms palankios nuomonės. Be to, esame pirmasis laikraštis Lietuvoje, kurio tiražas audituojamas.

Pradėjęs veiklą laikraščių leidyba 1860-aisiais, dabar „Schibsted ASA” yra vienas didžiausių Europos žiniasklaidos koncernų, sėkmingai vykdantis 90-ies įmonių veiklą 23-jose pasaulio šalyse – žiniasklaidos, televizijos, filmų, knygų bei žurnalų leidybos srityse. „Shibsted“ valdomi laikraščiai užima lyderių pozicijas Norvegijoje, Švedijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje. Pastarosiose dvejose šalyse leidžiamas nemokamas laikraštis „20 Minutes“ yra skaitomiausias dienraštis, o Švedijoje leidžiamas „Aftonbladet“ –  didžiausias laikraštis visame Šiaurės Europos regione. Per 10 metų „Schibsted“veiklos naujienų portalų versle, ypatingos sėkmės sulaukė aftonbladet.se, vg.no, finn.no ir blocket.se portalai. Estijoje veikiančiam koncerno padaliniui „Schibsted Baltics“ priklauso didžiausias komercinis TV kanalas „Kanal 2“, didžiausias laikraštis „Postimees“ ir portalas postimees.ee.

„Lietuvoje „Schibsted ASA” įmonių grupei priklauso UAB „15 minučių", leidžianti mūsų laikraštį ir UAB „15 min“, valdanti mūsų portalą, UAB „Žurnalų leidybos grupė" (ŽLG), leidžianti 10 žurnalų – „Žmonės“, „Laima“, „Ji“, „Edita“, „Privatu“ ir kt., taip pat UAB „Plius", prižiūrinti ir tvarkanti skelbimo portalus autoplius.lt, domoplius.lt bei turgusplius.lt projektus, ir knygų leidyklą „Laisvos valandos", kuri yra ŽLG padalinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius