Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio startuoliams – palengvinimas, o kitiems – papildomos išlaidos

Naujasis įstatymas Dėl užsieniečių teisinės padėties ne pagerins, o pablogins didžiosios dalies verslininkų iš trečiųjų šalių galimybes apsigyventi ir užsiimti verslu Lietuvoje – jie turės investuoti daugiau, nei privalėjo iki šiol, tvirtina teisininkai. Daugiau lengvatų numatyta tik inovatyvia veikla užsiimantiems užsieniečiams, rašo „Verslo žinios“.
Konkurencija
Konkurencija / 123rf.com nuotr.

„Tvirtinama, kad įstatymas nustato palankesnes sąlygas gauti leidimus laikinai gyventi Lietuvoje užsieniečiams – įmonių dalyviams ir jų vadovams. Taip nėra: norintis Lietuvoje apsigyventi verslininkas iš trečiosios šalies, jei nėra startuolis, turės investuoti į verslą daugiau piniginių lėšų negu iki šiol“, – teigė advokatų profesinės bendrijos „iLAW“ vyresnioji teisininkė Svetlana Naumčik.

Praėjusią savaitę Seimo patvirtintas įstatymas Dėl užsieniečių teisinės padėties numato, kad greta kitų reikalavimų užsienietis verslininkas įmonėje turės įdarbinti Lietuvos ar kitų ES šalių piliečius, kuriems mokamas darbo užmokestis bendrai sudarytų ne mažiau kaip 2 Lietuvos statistikos departamento paskelbto šalies darbuotojų mėnesinio užmokesčio dydžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius