Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Lituanica“ lėktuvai dar neskraido, o jos direktorius jau uždirba 30 tūkst. Lt

Pirmieji „Air Lituanica“ skrydžiai numatomi tik birželį, tačiau šios bendrovės direktorius Erikas Zubrus jau dirba ir gali džiaugtis išties įspūdingu atlyginimu – neatskaičiavus mokesčių jis siekia apie 30 tūkst. Lt. Bendrovė kol kas neturi strateginio investuotojo, tad jo biudžetą sudaro tik Vilniaus savivaldybės skiriamos lėšos.
„Air Lituanica“ lėktuvas
„Air Lituanica“ lėktuvas

Viešai apie „Air Lituanica“ vadovo atlyginimą prabilta per Vilniaus savivaldybės tarybos posėdį, kuriame svarstyta, ar didinti savivaldybės įmonės „Start Vilnius“ įstatinį kapitalą 5 mln. Lt. nuo 42,4 mln. Lt iki 47,4 mln. Lt. Opozicija tuomet prabilo, kad šios lėšos skiriamos ne kam kitam, o tik skrydžių bendrovei.

Paklaustas, koks yra šios bendrovės vadovo atlyginimas, Vilniaus meras Artūras Zuokas, kuris ir yra idėjos kurti avialinijas autorius, neslėpė. Verslo plane esą numatyta, kad pilotų atlyginimai sieks 15–20 tūkst. Lt, o vadovo – apie 30 tūkst. Lt neatskaičius mokesčių. „Tai rinkos atlyginimai“, – pabrėžė meras.

Opozicijos kritika, kad ši bendrovė bus per sunki našta, A.Zuokui neatrodė verta dėmesio. Esą rizika yra, tačiau oro linijų bendrovės verslo planas buvo vertintas daugybės ekspertų, tarp jų – konsultantų iš Didžiosios Britanijos, tiek buvusios, tiek dabartinės Susisiekimo ministerijos specialistų. O vienas iš akcininkų yra verslininkas, turintis didžiausią Pietų Afrikos respublikos nevalstybinę aviakompaniją, kuris, anot A.Zuoko, taip pat teigiamai vertina Vilniaus planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius