Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air Lituanica“ liepa buvo rekordinė

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ liepos mėnesį pervežė rekordinį keleivių skaičių – 17,5 tūkst. ir yra antra tarp tradicinių reguliariaisiais reisais iš Vilniaus oro uosto skraidančių oro linijų bendrovių. Daugiau nei „Air Lituanica“ pervežė tik vokiečių bendrovė „Lufthansa“.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Skaičiuojant visų oro linijų bendrovių, skraidinančių keleivius iš Vilniaus oro uosto, liepą pervežtų keleivių kiekį, pirmąją ir antrąją vietas užima žemų sąnaudų aviakompanijos „Wizz Air“ ir „Ryanair“, trečiąją – užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“, kurios pervežimai dažniausiai vyksta vasaros sezono metu. Nuo ketvirtosios vietos rikiuojasi tradicinės oro linijų bendrovės –  „Lufthansa“, „Air Lituanica“, „Air Baltic“ ir t.t.  Šiuo metu iš Vilniaus oro uosto skraido 21 oro linijų bendrovė.

Pirmą kartą pagal bendrą pervežtų keleivių skaičių Vilniaus oro uoste esame penktoje vietoje ir užimame 7 proc. reguliariųjų skrydžių rinkos, – teigė S.Bartkus.

„Pirmą kartą pagal bendrą pervežtų keleivių skaičių Vilniaus oro uoste esame penktoje vietoje ir užimame 7 proc. reguliariųjų skrydžių rinkos. Tačiau, vertinant tik tradicinių aviakompanijų rinką, liepą užimame net 13,8 proc. rinkos dalies“, – sako „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus. Jis priduria, kad nuo skrydžių pradžios „Air Lituanica“ pervežamų keleivių skaičius stabiliai augo.

„Air Lituanica“ skydžius pradėjo praeitų metų birželio 30 d. Per pirmuosius metus oro bendrovė pervežė 100 tūkst. keleivių. Įgyvendinusi ir viršijusi lūkesčius dėl keleivių skaičiaus, aviakompanija savo skrydžių žemėlapio plėtrą toliau vykdo pagal planą. Šiuo metu iš Vilniaus oro uosto bendrovės orlaiviai kyla 43 kartus per savaitę. Reguliarūs tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus vykdomi dviem lėktuvais į Briuselį, Berlyną, Prahą, Miuncheną, Paryžių, Taliną, Bilundą, vasaros sezono metu – į Geteborgą, Malmę, o nuo rugpjūčio 31 d. bus pradėti skrydžiai į Amsterdamą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus

Kitais metais oro bendrovė planuoja padidinti savo parką naujais orlaiviais bei papildyti maršrutus naujomis kryptimis. Taip pat per antruosius veiklos metus „Air Lituanica“ sieks pervežti daugiau kaip 150 tūkst. keleivių ir išlaikyti vienos iš lyderių poziciją Vilniaus oro uoste.

UAB „Air Vilnius Group“ dalis „Air Lituanica“ kapitale sudaro 17,5 mln. Lt. „Air Lituanica Club“, jungiantis daugiau nei 40 fizinių ir juridinių asmenų, investavo į oro bendrovę 4,3 mln. Lt, UAB „Baltic Post“ yra investavusi 86 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius