Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytuje vežėjai reikalauja kelti bilietų kainas

Alytaus miesto politikams nutarus nekelti vienkartinio važiavimo bilieto kainos, vežėjai žada netaikyti lengvatų keleiviams. Juolab kad biudžete kompensacijoms už lengvatas nėra nė lito. Vežėjai įvykdė įsipareigojimus savivaldybei – įsigijo naujų autobusų su vaizdo kameromis – ir sako dirbantys skolon.
Bilietėlių komposteris viešajame transporte
Bilietėlių komposteris viešajame transporte / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Alytaus mieste gyventojus ir svečius veža apie dvidešimt vežėjų. Vienkartinio bilieto kaina – 1,8 Lt. Vežėjai reikalauja bilieto kainą kelti iki 2 Lt. Gyventojai piktinasi.

„Nė vienas nepatenkintas, kai kelia kainas. Tam turi būti rimtų priežasčių. 20 ct dirbančiam žmogui nėra daug, bet labai daug žmonių nedirba“, – sakė kalbinta alytiškė.

„Blogai – nevažinėsime, vaikščiosime pėsti“, – teigė kita miesto gyventoja.

Vienkartinio bilieto kaina – 1,8 Lt. Vežėjai reikalauja bilieto kainą kelti iki 2 Lt. Gyventojai piktinasi

Branginti vienkartinių autobusų bilietų nesutiko Alytaus miesto politikai. Esą jiems pritrūko argumentų, kodėl reikia kelti kainą. Tuo metu vežėjai sako, kad argumentų apstu.

„Sumažėjo gyventojų. Yra siūloma uždaryti dvi mokyklas. [...] Kai kurie autobusai sunkesni ir jie naudoja daugiau kuro. Kuro sąnaudos didesnės. Be to, yra savaitgaliniai ir vakariniai grafikai, kurie nuostolingi. Mes irgi turime padengti savo išlaidas“, – teigia UAB „Multivanas“ direktorius Vaclovas Karalevičius.

Alytaus valdžia pripažįsta, kad vežėjai įvykdė įsipareigojimus savivaldybei – įsigijo apynaujus autobusus su įvažiavimais neįgaliesiems, įrengė vaizdo kameras. Taip pat pripažįsta, kad savivaldybė dėl taikomų lengvatų gyventojams neišbrenda iš skolų vežėjams. Per metus kompensacijoms reikia ne mažiau kaip 400 tūkst. litų.

„Kadangi praeitais metais buvome dar skolingi vežėjams, tai šiemet praktiškai pinigų lengvatoms neturime. Tikiuosi, kad metai bus geresni, surinksim perteklinį biudžetą ir taip išspręsime tą problemą“, – tikisi Alytaus savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Ąžuolas.

„Mes turime bankams mokėti pinigus kiekvieną mėnesį, bankai nelaukia, o jeigu skolos didės, turėsime problemų. Žmonės nekalti, tai savivaldybė kalta, kad nesugeba susiskaičiuoti pinigų biudžete“, – tvirtina V. Karalevičius.

Miesto valdžia teigia vienkartinio bilieto branginimo klausimą spręsianti artimiausiu metu. Jei nepavyks pakelti bilieto kainos 20-čia centų, tuomet savivaldybė vežėjams privalės kompensuoti patiriamus nuostolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius