Atidaromas ketvirtasis Maskvos oro uostas, kurį pastatė lietuviai

Žukovskio mieste netoli Maskvos atidaromas ketvirtasis Rusijos sostinės oro uostas, kurį kartu su partneriu pastatė ir valdys Varšuvos biržoje kotiruojama didžiausia Lietuvos kapitalo aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“.
Naujasis Ramenskojės (Žukovskio) oro uostas
Naujasis Ramenskojės (Žukovskio) oro uostas / Scanpix/Sputnik nuotr.

Manoma, kad ceremonijoje bus paskelbtos įmonės, vykdysiančios skrydžius iš šio oro uosto, praneša Rusijos naujienų agentūra TASS. Atidarymo ceremonijoje dalyvaus Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, kuriam bus pristatytas oro uosto plėtros planas ir naujasis keleivių terminalas.

2013 metų pabaigoje „Avia Solutions Group“ laimėjo Rusijos valstybinės korporacijos „Rostec“ skelbtą investuotojo konkursą, o 2014 metais įkurta įmonė „Ramport Aero“, kurios 75 proc. (minus 1 akcija) akcijų valdo „Avia Solutions“ struktūra, o likusius 25 proc. (plius 1 akcija) – transporto parodų kompleksas „Rusija“, kuris yra „Rostec“ dalis.

Skelbta, kad per penkerius metus į oro uosto modernizavimą bus investuota daugiau kaip 10 mlrd. rublių. Tikimasi, kad investicijos atsipirks per maždaug septynerius metus.

Maždaug 70 proc. pajamų oro uostas gaus iš su aviacija nesusijusios veiklos, įskaitant automobilių stovėjimo paslaugas, prekybos ir biurų centrus, krovinių terminalą ir kt. 2017 metais oro uostas pirmasis iš Rusijos oro uostų planuoja surengti pradinį viešą akcijų platinimą.

Pirmajame modernizavimo etape, be kita ko, pastatytas keleivių terminalas, kurio plotas siekia 15 tūkst. kvadratinių metrų, o pajėgumas sudaro 4 mln. keleivių per metus. Per antrąjį ir trečiąjį etapus planuojama išplėsti pirmąjį keleivių terminalą ir pastatyti antrąjį. Bendras terminalų plotas sieks 60 tūkst. kv. metrų, o jų pajėgumas padidės iki 12 mln. keleivių per metus, rašoma „Ramport Aero“ svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius