Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje susisiekimą sutrikdė rūkas ir geležinkelininkų streikas

Pietų Anglijoje susisiekimas traukiniais šeštadienį buvo sutrikdytas geležinkelių darbuotojų streiko, o Londono pagrindiniame oro uoste dėl tiršto rūko atšaukta dešimtys skrydžių.
Geležinkelininkų streikas Didžiojoje Britanijoje
Geležinkelininkų streikas Didžiojoje Britanijoje / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Profesinė sąjunga RMT paskelbė trijų dienų streiką bendrovėje „Southern Rail“, aptarnaujančioje priemiestinių traukinių reisus tarp pietinės pakrantės ir Londono, tęsiantis ilgalaikiam ginčui dėl planų sumažinti konduktorių vaidmenį.

„Southern Rail“ nurodė, kad bendrovės paslaugos buvo smarkiai sutrikdytos šių „beprasmiškų veiksmų“: daug reisų buvo atšaukti, o dalies maršrutų traukiniai važinėjo labai retai.

Geležinkelininkų ginčas yra susijęs su administracijos planais, kad traukinius valdytų tik mašinistas.

Šiuo metu už traukinių durų atidarymą ir uždarymą atsakingi konduktoriai, bet bendrovė sako, kad šiam darbui turėtų pakakti mašinisto. Profsąjungos lyderiai su šiuo žingsniu nesutinka ir teigia, kad tokiu atveju būtų sukeltas pavojus keleiviams.

Be to, Londono Hitrou oro uoste šeštadienį daugiau kaip 40 skrydžių buvo atšaukti dėl tiršto rūko. Ankstesnę dieną dėl prasto matomumo buvo atšaukti 140 reisų.

Taip pat „saujelė“ skrydžių buvo atšaukta Londono Gatviko oro uoste, o dešimtys reisų buvo atidėti dėl kituose Europos miestuose tvyrančio rūko, nurodė šio oro uosto atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius