-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl verslo Rusijoje Lietuvoje nepageidaujamam G.Žiemeliui svarbesnė yra Azijos rinka

Su Rusija Lietuvoje nuolat siejamas Gediminas Žiemelis, „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas, pirmoje per daug metų savo spaudos konferencijoje atskleidė, kad iš Rusijos tegauna apie penktadalį savo pajamų, kai prieš kelerius metus iš Rusijos atplaukdavo apie 60 proc. pajamų.
Gediminas Žiemelis
Gediminas Žiemelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Metai buvo įdomūs, reikšmingi, su daugybe įvykių. Manau, kad yra apie ką pasigirti, apie ką pasakyti, o visuomenei spręsti, kaip tai daro įtaką Lietuvos gyventojams“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G.Žiemelis.

Pelno jis neatskleidžia, tačiau sako, kad praėję metai buvo neblogi.

„Pagrindinis tikslas – augti reinvestuojant visą pelną ir net daugiau. Pragmatiška viena detalė – pažvelgus į Azijos biržas, įmonės graduojamos į dvi kategorijas – šiaip įmonės ir augančios. Norime išlaikyti statusą augančių kompanijų“, – žurnalistams sakė G.Žiemelis.

Lietuvoje šis verslininkas nuolat sulaukia išskirtinio dėmesio – daugiausia dėl jo verslo santykių su Rusija. Valstybės saugumo departamentas net uždraudė jam investuoti Vilniaus oro uoste, nes jis esą neatitinka nacionalinių saugumo interesų. Neleista verslininkui kurtis ir kituose oro uostuose Lietuvoje, pavyzdžiui, Zokniuose, kur įsikūrusi Lietuvos karinių oro pajėgų bazė, kurioje bazuojasi NATO oro policijos misija.

Žvelgiant į G.Žiemelio valdomos įmonės finansus atrodo, kad Rusija nėra pagrindinė jo verslo šalis. Štai pernai „Avia Solutions Group“ gavo apie 300 mln. eurų pajamų, iš kurių tik apie penktadalis atkeliavo iš Rusijos. Veikla Europoje atnešė 33 proc. pajamų, Afrikoje – 16 proc., Azijoje – 13 proc.

2013 metais bendrovei Rusija buvo kur kas svarbesnė – atnešdavo 60 proc. pajamų.

„Mūsų santykiai visoje šalyse puikūs. Mes nesame politiški, nepriklausomai nuo to, kiek VSD norėtų. Suminė dalis gal panaši liko, Rusija yra viena iš svarbių rinkų, auginome apyvartą kitų įmonių sąskaitą“, – paklaustas, kodėl veikla Rusijoje sudaro mažesnę dalį pajamų, sakė G.Žiemelis.

„Afrika aš nelabai tikiu“, – sakė G.Žiemelis, tačiau Azija „Avia Solutions Group“ yra itin patraukli.

„Mes ten matome galimybių langą. Didės darbuotojų skaičius, aptarnaujantis užsienio biurus, savo buvimą Azijoje didinsim“, – sakė G.Žiemelis.

Per 140 mln. eurų pernai įmonė gavo iš orlaivių techninio palaikymo, beveik visą likusią dalį – iš antžeminio aptarnavimo ir degalų tiekimo.

G.Žiemelis atskleidė, kad įsigijo sklypą sostinės Dariaus ir Girėno gatvėje, kur rengiasi statyti 15 tūkst. kvadratinių metrų biurą. Jame ilgainiui įsikurs visų „Avia Solutions Group“ įmonių darbuotojai. Jų, G.Žiemelio skaičiavimu, jau dabar yra pustrečio tūkstančio.

Biurą statys pati grupė, statybos prasidės po pusmečio. Investicijos – apie 10 mln. eurų.

Visi darbuotojai ten turėtų įsikurti iki 2018 metų pabaigos.

„Avia Solutions Group“ nuotr./Taip atrodys „Avia Solutions Group“ įmonių biurų pastatas
„Avia Solutions Group“ nuotr./Taip atrodys „Avia Solutions Group“ įmonių biurų pastatas

Jei ne „KIDY Tour“, kainos būtų aukštesnes

Paklaustas, kaip sekasi naujam kelionių operatoriui „KIDY Tour“, G.Žiemelis sakė, kad bendrovė viršija iškeltus tikslus.

„Mes turėjome atskiras kompetencijas, nekeliame tikslo būti geriausiais ar didžiausiais. Turime planą, biudžetą, tai yra viena iš kompetencijų, kurias galime panaudoti, pavyzdžiui, Azijoje. Kinija sprogs“, – kalbėjo G.Žiemelis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pristatytas naujas Lietuvos kelionių organizatorius – „KIDY Tour“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pristatytas naujas Lietuvos kelionių organizatorius – „KIDY Tour“

Pasak jo, Lietuvoje egzistuoja dviejų kelionių operatorių monopolija ir todėl dalis agentūrų net nepardavinėja „KIDY Tour“ kelialapių.

„Galėtume agresyviai veiksmą padaryti, bet mes neišmetame jų iš „Small Planet Airlines“ lėktuvo“, – kalbėjo G.Žiemelis.

Jo teigimu, jeigu nebūtų „KIDY Tour“, kainos būtų dar didesnės.

„Manau, kad įnešėm naujovės ir mažų mažiausiai likę du žaidėjai turi pasitempti“, – G.Žiemelis aiškino, kad pasiūlys naujų krypčių, tačiau planų nedetalizavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius