Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dirbti į kitą miestą važinėja rekordinis skaičius vokiečių

Vokietijoje iki rekordinio lygio išaugo skaičių žmonių, kurie gyvena viename mieste, o dirba kitame ir kartais gana ilgai važiuoja į darbą.
Automagistralė Vokietijoje
Automagistralė Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimų instituto BBSR duomenimis, 60 proc. samdomų darbuotojų šalyje dabar važiuoja dirbti į kitą miestą. Palyginimui 2000 metais ši dalis sudarė 53 proc.

Šis reiškinys Vokietijoje yra toks dažnas, kad vokiečių kalboje net įsivyravo specialus žodis „pendler“ (priemiestininkas), pažymi „Deutsche Welle“.

Specialistų teigimu, didžiąją dalį tokių žmonių sudaro priemiesčių gyventojai, kurie važinėja dirbti į didmiesčius. Daugiausia tokių darbuotojų yra Miunchene (355 tūkst.) Po jo seka Frankfurtas prie Maino, Diuseldorfas ir Štutgartas. Šiuose miestuose į biurus iš priemiesčių ar net kitų miestų atvažiuoja su iš trijų darbuotojų.

Ekspertai paaiškina, kad viena iš tokio reiškinio priežasčių yra per pastaruosius 5-7 metus didmiesčiuose smarkiai išaugusios nekilnojamojo turto kainos. Nors miestuose statoma vis daugiau būsto, tačiau daugeliui butas mieste – per brangus malonumas.

Be to, pavyzdžiui, Frankfurte 2015 metais buvo sukurta maždaug 10 tūkst. naujų darbo vietų, tačiau perduota eksploatacijai tik 3300 butų.

Tiesa, daugelis iš miestų kraustosi savanoriškai. „Namelis už miesto ir automobilis kelionei į darbą daugeliui dabar yra tam tikro statuso dalykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius