Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš uosto į Klaipėdą – neatpažįstamai atnaujintu keliu

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija skelbia oficialiai baigusi rekonstruoti Kairių gatvę pietinėje miesto dalyje. Iš tarptautinės jūrų perkėlos į Klaipėdos miestą vedančios pustrečio kilometro atkarpos tvarkymas startavo prieš trejus metus. Uostininkai skaičiuoja į šį projektą investavę beveik trisdešimt milijonų litų. Dalį lėšų skyrė ES fondai.
Kairių gatvės atnaujinimo darbai atsiėjo mažne 30 mln. litų
Kairių gatvės atnaujinimo darbai atsiėjo mažne 30 mln. litų / Uosto direkcijos nuotr.

Kairių gatvės – Klaipėdos vizitinė kortelė

Galimybę atnaujinti uostui ypatingai svarbią eismo arteriją  atvėrė ES ekonomikos augimo veiksmų programa. Jos prioritetu laikoma transporto tinklų plėtra tapo išsigelbėjimu vienai prasčiausių uostamiesčio gatvių.

Uosto direkcijos nuotr. /Kairių gatvės atnaujinimo darbai atsiėjo mažne 30 mln. litų
Uosto direkcijos nuotr. /Kairių gatvės atnaujinimo darbai atsiėjo mažne 30 mln. litų

„Ši vieta buvo tapusi skauduliu tiek miestui, tiek uostui. Tai gatvė, kuri sudaro pirmą įspūdį svečiams, atplaukusiems iš kitų šalių į tarptautinę perkėlą. Šioje dalyje yra pagrindiniai Klaipėdos uosto multimodaliniai terminalai, todėl Kairių gatvės sutvarkymas buvo gyvybiškai svarbus“, – sakė Klaipėdos uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Gatvės atnaujinimui prireikė beveik 30 milijonų litų

Atnaujintoje gatvėje įrengta nauja asfalto dangos konstrukcija, šaligatviai, sutvarkytos, rekonstruotos ar naujai įrengtos nuovažos, dvi šviesoforais reguliuojamos sankryžos, automobilių stovėjimo aikštelės ir autobusų stotelės su peronais.

Rekonstruoto kelio ruožo ilgis – 1 666 metrai. Nuo Klaipėdos kanalo 865 m ilgio Kairių g. atkarpoje yra dvi važiuojamosios dalys (po 2 eismo juostas) su skiriamąja juosta. Likusios gatvės dalyje įrengta vienos važiuojamosios dalies su dvišlaičiu nuolydžiu danga. Toliau visas transporto srautas įsilieja  į jau seniau atnaujintą Kairių g. atkarpą.

Uosto direkcijos nuotr. /Kairių gatvės atnaujinimo darbai atsiėjo mažne 30 mln. litų
Uosto direkcijos nuotr. /Kairių gatvės atnaujinimo darbai atsiėjo mažne 30 mln. litų

Joje dar neseniai sutvarkytos sankryžos,  įrengtos autobusų stotelės, 20 m ilgio guminė geležinkelio pervaža, rekonstruotas Kairių gatvės automobilių tiltas per Klaipėdos kanalą. Jis paplatintas ir dabar turi ne dvi eismo juostas kaip anksčiau, bet keturias. Šalia tilto įrengtas 3,5 m pločio pėsčiųjų ir dviračių takas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius