-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Israir“ kol kas neatšaukia trečiadienio skrydžio į Tel Avivą

Izraelio oro linijų bendrovė „Israir“ kol kas neatšaukė trečiadienio skrydžio iš Vilniaus į Tel Avivo Ben Guriono oro uostą, nepaisant, jog trečiadienį daugelis bendrovių 24 valandoms sustabdė skrydžius į Tel Avivą, patvirtino Vilniaus oro uosto atstovas. Užsienio reikalų ministerija teigia, jog galimybių grįžti iš Izraelio į Lietuvą kol kas yra.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / VSAT nuotr.
Temos: 1 Izraelis

„Kol kas jokių žinių, kad skrydis bus atšauktas, mes neturime“, – BNS patvirtino Vilniaus oro uosto atstovas spaudai Marius Bružas.

Jo teigimu, daugiau informacijos dėl skrydžių į Tel Avivą turėtų paaiškėti trečiadienį vakare, kai oro uostas gaus patvirtintus ketvirtadienio skrydžių tvarkaraščius. Tuo metu turėtų paaiškėti, ar ketvirtadienį į Izraelį skris kitos bendrovės – „Wizzair“ lėktuvas.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos (URM) teigimu, kol kas yra galimybių Izraelyje įstrigusiems lietuviams grįžti namo.

„Vakar „Wizzair“ skrydis iš Vilniaus į Tel Avivą ir atgal vyko įprasta tvarka. Šiandien ambasados Izraelyje pastangomis dvi Lietuvos pilietės grįš į Vilnių tiesioginiu Izraelio užsakomųjų skrydžių bendrovės reisu. Skrydžius laikinai nutraukė Jungtinių Valstijų ir ES šalių avialinijos, trečiųjų šalių oro kompanijos keleivius skraidina, tad galimybių jomis pasiekti Lietuvą vis dar yra“, – BNS sakė URM atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Tarp parai sustabdžiusiųjų skrydžius į Tel Avivą yra „Lufthansa“, „Air France“, KLM, „Austrian Airlines“, „Swiss Air“, „Germanwings“. „WizzAir“ kol kas sustabdė skrydžius iki liepos 23 dienos vidurnakčio – artimiausias šios kompanijos skrydis iš Vilniaus yra liepos 24-ąją.

Lietuvos piliečiams, turintiems oro bendrovės „El Al“ bilietus į Izraelį, juos bendrovė keičia iki liepos 25 dienos.

Skrydžiai į Tel Avivą ir iš jo stabdomi dėl paaštrėjusių santykių ir atviro konflikto tarp Izraelio ir Gazos ruožo, kurį kontroliuoja teroristinė grupuotė „Hamas“. Atvira karinė Izraelio intervencija Gazos ruože prasidėjo praėjusį penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius