Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno valdžia ėmė maršrutinių taksi pertvarkos

Kauno valdžia imasi maršrutinių taksi pertvarkos. Gatvėse mažės maršrutų ir pačių mikroautobusų, tačiau to keleiviai esą nepajus. Be to, patiems automobiliams keliami griežtesni reikalavimai. Verslininkai prognozuoja, kad smulkieji vežėjai iš šios rinkos trauksis, nes neįpirks mašinų.
Maršrutiniai taksi
Maršrutiniai taksi / BFL/Gedimino Martinkėno nuotr.

Artimiausiomis savaitėmis Kauno valdžia žada skelbti konkursą, po kurio ir paaiškės, kas maršrutiniais taksi vežios keleivius. Planuose – riedantys greitieji autobusai, naikinti kai kuriuos maršrutus, per pusę mažinti pačių mikroautobusų skaičių. Kiek maršrutų išnyks – valdininkai netikslina.

„Tai, kiek nyksta maršrutų, – sunku apskaičiuoti. Turime daug maršrutų, kurie važiuoja beveik ta pačia trasa lenktyniaudami. [...] Išnyks lenktynės, išnyks dubliavimai, bet pagrindinės kryptys ir trasos, kuriomis važiuoja maršrutai, išlieka“, – tikino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Konkurso sąlygose – ir griežtesni reikalavimai automobiliams. Juose turės būti švieslentės, galimybė važiuoti neįgaliesiems, o mašinos – tam tikro amžiaus ir aukščio. Vežėjai konkurso sąlygų sako dar nematę, tačiau abejoja, ar smulkieji išgalės įpirkti tokias mašinas ir išsilaikyti.

„Jiems [smulkiesiems vežėjams] niekas neduos kreditų. [...] Galvojame, kad smulkus ir vidutinis verslas iš šio verslo išnyks“, – teigė Kauno regiono smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos valdybos narys Mindaugas Stabingis.

Planuojama, kad konkurso nugalėtojas paaiškės iki naujųjų, o nauji maršrutiniai taksi naujais maršrutais važiuos nuo 2014 m. liepos. Juose ateityje ketinama diegti ir elektroninį bilietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius