-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos uoste – geležinkelių statyba už 9,4 mln. litų

Ketvirtadienį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje pasirašytos dvi sutartys dėl geležinkelio kelių statybos rangos darbų. Bendra šių sutarčių vertė – 9 397 881,59 mln. litų.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Uosto direkcijos nuotr.

„Rekonstruojant krantines ir gilinant uostą, sudaromos sąlygos didinti uosto krovos kompanijų pajėgumus. Natūralu, kad padidėjusiam krovinių kiekiui aptarnauti būtina plėtoti uosto geležinkelių tinklą ir privažiuojamuosius kelius“, – teigė infrastruktūros ir plėtros direktorė Roma Mušeckienė. 

Geležinkelis bus tiesiamas Malkų įlankos terminalo ir Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo nuomojamose teritorijose.

Pagal gegužę pasirašytą dvišalę sutartį, uosto direkcija įsipareigojo rekonstruoti esamus ir pastatyti naujus geležinkelio kelius Malkų įlankos terminalo nuomojamoje teritorijoje (Minijos g. 180), o bendrovė įsipareigojo užbaigti birių krovinių terminalo statybos darbus.

Remiantis šia dvišalių įsipareigojimų sutartimi tarp uosto direkcijos ir bendrovės „Plungės Jonis-S“ (atsakingasis partneris) bei bendrovių „Hidrostatyba“ ir „Hidrostatybos projektai“ buvo pasirašyta sutartis dėl esamų geležinkelio kelių rekonstravimo ir naujų geležinkelio kelių statybos. Bendra sutarties kaina – 8,250 mln. Lt. Darbai truks metus ir du mėnesius.

Bendrovėje  „Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas“ darbus vykdys bendrovė „Loromas“ . Bendra sutarties kaina – kiek daugiau kaip 1,1 mln. Lt. Darbų truks apie dešimt mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius