Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 30 /17:01

Vėjas Klaipėdoje stabdė laivybą, vertė pastolius

Nerimstant vėjui, kurio gūsiai vietomis siekia 20 metrų per sekundę, Klaipėdos uoste toliau ribojama laivyba. Tačiau padaugėjo į uostą įplaukti ir iš jo išplaukti laukiančių laivų.
Nuvirtę pastoliai
Nuvirtę pastoliai / 15min.lt skaitytojo Andriaus nuotr.

Atnaujinta 17 val. Klaipėdos uoste leidimo išplaukti laukia 9 laivai. Dar keturi laivai yra už uosto varto ir laukia, kada galės įplaukti. Gūsiai vietomis siekia 22 metrus per sekundė. Vakare, prognozuojama, vėjas rims.

Nors, kaip pranešama, Klaipėdoje vėjas nuostolių nepridarė. Tačiau be nemalonumų neapsieita. Stiprus vėjas nuvertė pastolius prie renovuojamo daugiabučio Sportininkų gatvėje. 

„Laivyba tebėra ribojama, eismas tebėra ribojamas. Vėjo stiprumas šiuo metu gūsiais siekia 19,6 metro per sekundę, o paprastai yra apie 15 metrų per sekundę“, – BNS sakė Klaipėdos uosto atstovė spaudai Nijolė Dvarionaitė-Milkintienė.

Pasak jos, prognozuojama, kad po pietų vėjas turėtų aprimti, tuomet laivyba turėtų būti atnaujinta.

„Mes tikimės, kad vėjas nebesustiprės. Kai tik aprims vėjas, iškart bus atnaujinama laivyba pamažu, išvedami ir įvedami laivai“, – sakė uosto atstovė.

N.Darionaitės-Milkintienės teigimu, šiuo metu išoriniame reide įplaukti į Klaipėdos uostą laukia 4 laivai, o išplaukti iš uosto – 6 laivai. Jos teigimu, jūroje bangos siekia beveik 5 metrus.

VIDEO: Dėl sustiprėjusio vėjo Klaipėdos uoste pradėta riboti laivyba

Sinoptikai prognozuoja, kad pirmadienį vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų. Daug kur jo gūsiai sieks 15–20 m/s, o rytą ir pirmoje dienos pusėje Žemaitijoje kai kur pūs 21–26 m/s greičiu, Baltijos pakrantėje įsismagins ir iki 28–30 m/s.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė BNS sakė, kad apie 9 val. medis nuvirto Palangoje, Liepojos plente. Tuo pat metu medžiai nuvirto ir Šiaulių rajone, Pailgių kaime, bei Jurbarke, Dariaus ir Girėno gatvėje.

„Lesto“ atstovas Martynas Burba BNS teigė, kad pirmadienį ryte reikšmingų sutrikimų elektros tinkluose nėra, be elektros yra apie 700 vartotojų.

„9 valandos duomenimis, dėl smarkaus vėjo reikšmingų sutrikimų nebuvo. Be elektros yra likę apie 700 vartotojų vakarų Lietuvoje. Apie 540 iš jų – Kretingos rajone, apie 180 – Skuodo rajone“, – BNS sakė M.Burba.

Anot jo, šiuo metu sutrikimai šalinami, elektros tiekimą tikimasi atnaujinti artimiausiu metu. M.Burba įspėjo, kad esant smarkiam vėjui, gyventojai neturėtų artintis prie elektros įrenginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius