Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uosto vadovai: SGD terminalas padidins krovą

Kritikuodami naftos produktų krovos bendrovės „Klaipėdos nafta“ krovos rezultatus, Klaipėdos uosto vadovai tikisi, kad bendros krovinių apyvartos didėjimą ateityje lems gruodį pradėsiantis veikti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas, rašo „Verslo žinios“.
Klaipėdos uoste atidarytas naujas trąšų krovos sandėlys
Klaipėdos uoste / L. Sėlenienės nuotr.

Klaipėdos uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas skaičiuoja, kad pradėjęs veikti visu pajėgumu terminalas uosto krovos apyvartą padidins apie 2 mln. tonų.

„Mūsų terminalas atsiranda pačiu laiku, apie tai jau galvoja visi uostai, visame regione yra didžiulis susidomėjimas“, – teigė jis.

Anot jo, tikimasi, kad SGD terminalas pagerins ir bendrus „Klaipėdos naftos“ krovos rodiklius – įmonė naftos produktų nuo šių metų pradžios krovė 1,4 mln. tonų mažiau nei pernai. Uosto vadovas Arvydas Vaitkus sako, kad nuo „Klaipėdos naftos“ sutarties su Rusijos naftos koncerno „Lukoil“ antrine įmonė „Litasco“ pasirašymo dienos naftos krova krenta trejus metus iš eilės po 20-30 proc. kasmet. „Tai yra tragedija ir šią situaciją būtina keisti“, – teigė A.Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius