Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailis Alfonsas Barakauskas nurodė peržiūrėti transporto priemonių išregistravimo tvarką

Kilus nepasitenkinimui dėl naujos transporto priemonių išregistravimo tvarkos, vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas nurodė supaprastinti išregistruotų automobilių sugrąžinimą į registrą.
Dailis Alfonsas Barakauskas
Dailis Alfonsas Barakauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministras taip pat nurodė skubiai inicijuoti įstatymo pataisas Seime, kuriomis būtų pakoreguotos nuostatas dėl sezoniškai eksploatuojamų transporto priemonių išregistravimo, informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Susitikime su „Regitros“ generaliniu direktoriumi Daliumi Preveliu D.A.Barakauskas sakė, kad teisiškai įstatymo nuostatos turi būti vykdomos, tačiau tai darant būtina atsižvelgti „į protingumo bei sveikos nuovokos kriterijų“.

Jis atkreipė dėmesį į pastarojo meto Seimo narių iniciatyvas skubiai keisti įstatymą, siekiant sureguliuoti jo praktinį taikymą.

D.A.Barakauskas pabrėžė, jog visų pirma turėtų būti išregistruojami ilgą laiką neeksploatuojami automobiliai bei tie, kurie yra parduoti ir išvežti į užsienį.

„Jeigu tos Seimo narių iniciatyvos realizuotųsi, tektų atlikti pakeitimus, kurie galimai sukurs teisinių, organizacinių ir net finansinių keblumų ir vartotojams, ir paslaugų teikėjams, taikantis prie naujų nuostatų“, – ministerijos pranešime cituojamas D.A.Barakauskas.

D.A.Barakauskas pabrėžė, jog visų pirma turėtų būti išregistruojami ilgą laiką neeksploatuojami automobiliai bei tie, kurie yra parduoti ir išvežti į užsienį.

Valstybinė įmonė „Regitra“ nuo pirmadienio pradėjo išregistruoti automobilius, kuriems liepos 1 dieną dėl neatliktos techninės apžiūros ar pasibaigusio automobilio draudimo buvo sustabdytas leidimas dalyvauti eisme. „Regitros“ duomenimis, tokių automobilių prieš pradedant išregistravimą buvo apie 880 tūkstančių. Įmonės duomenimis, dauguma automobilių, kurie bus išregistruoti, yra nebeeksploatuojami, tačiau jų savininkai nėra kreipęsi dėl išregistravimo.

Automobiliai, kuriems buvo sustabdytas leidimas, turėjo per 90 dienų atlikti privalomąją techninę apžiūrą ir apdrausti automobilį. Tai atlikusiems, leidimo sustabdymas panaikintas automatiškai.

Taip pat savininkai galėjo pareikšti pageidavimą sustabdyti leidimą dalyvauti eisme vieneriems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius