Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naikinama „Rail Baltica“ projekto direkcija

Bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad vietoj dviejų už „Rail Baltica“ atsakingų padalinių turėtų likti tik vienas – bus naikinama projekto direkcija.
"Rail-baltica"
"Rail-baltica"

Pranešime spaudai rašoma, kad taip bus gerinamas europinės geležinkelio vėžės projekto „Rail Baltica“ valdymas.

Šiuo metu europinės geležinkelio vėžės projektu Lietuvoje rūpinasi „Lietuvos geležinkelių“ sudėtyje esanti „Rail Baltica“ projekto direkcija bei antrinė įmonė „Rail Baltica statyba“. Pastaroji taip pat valdo trečdalį bendros Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ akcijų. „RB Rail“ koordinuoja „Rail Baltica“ tiesimą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Artimiausiu metu planuojama priimti visus reikalingus sprendimus, kad Lietuvoje projektu rūpintųsi tik vienas padalinys – bendrovė „Rail Baltica statyba“.

Vasario 24 d. susirinkusi „Lietuvos geležinkelių“ antrinės bendrovės „Rail Baltica statyba“ valdyba nusprendė skelbti naujo įmonės vadovo atrankos konkursą.

Apskaičiuota, kad vien dėl dubliuojančių funkcijų atsisakymo tiesioginis efektas bus mažiausiai 100 tūkst. eurų kasmetiniai sutaupymai. Į sutaupytą sumą neįtrauktas teigiamas efektas, kuris bus gautas dėl efektyvesnio projekto valdymo, trumpesnių derinimo procedūrų įmonės viduje.

Kiek anksčiau buvo paskelbti ir kitų penkių „Lietuvos geležinkelių“ antrinių įmonių vadovų atrankos konkursai, kurie sulaukė didelio susidomėjimo. Šiuo metu jau yra pasibaigęs paraiškų pateikimo terminas, o iš viso gauta beveik 200 kandidatų paraiškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius