Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringos užmojis – jūrinis tiltas bei naujas jachtų uostelis Nidoje

Gavus per 9,6 mln. litų žvejų valčių prieplaukų statyboms prie jūros Nidoje ir Juodkrantėje, prabilta ir apie planus Nidoje pastatyti 70 metrų ilgio jūrinį tiltą bei naują jachtų uostelį, tačiau tokiais kurorto politikų užmojais ne itin sužavėti aplinkosaugininkai: svarstoma, kad ėmus betonuoti nerijoje jūros pakrantes būtų griaunama tai, kas labiausiai žavi turistus: natūrali aplinka, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Poilsiautojai Nidoje
Poilsiautojai Nidoje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Iš pradžių, kai buvo svarstomi žvejų prieplaukos Nidoje statybos projektiniai pasiūlymai, bandėme įtraukti ir tilto statybą. Tačiau paaiškėjo, kad nutiesti metrą jūrinio tilto kainuoja apie 30 tūkst. litų, todėl neužteks lėšų. Manau, tilto projektą reikės rengti atskirai, nes Neringai reikia tokio objekto. Tai būtų gražus, jaukus, ant polių pastatytas tiltas. Panašus kaip Palangoje“, – dienraščiui teigė Neringos meras Darius Jasaitis.

Iki 2016-ųjų Neringos savivaldybė turės įrengti dvi žvejybos produktų iškrovimo vietas Nidos ir Juodkrantės paplūdimiuose prie jūros. Šiems darbams bus skirta maždaug po 4,8 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius