Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestuojantys Rusijos sunkvežimių vairuotojai bandys blokuoti Maskvą

Sekmadienį ir toliau tęsėsi įtampa tarp Rusijos vyriausybės ir šalies sunkvežimių vairuotojų, protestuojančių prieš neseniai įsigaliojusį mokestį už važiavimą federaliniais keliais. Vairuotojai iš visos šalies šiuo metu bando judėti link Maskvos, kur artimiausiu metu yra numatoma visos Rusijos sunkvežimių vairuotojų protesto akcija, rašo gazeta.ru.
Rusijos regionų valdžia trukdo sunkvežimių vairuotojams patekti į Maskvą
Rusijos regionų valdžia trukdo sunkvežimių vairuotojams patekti į Maskvą / „Scanpix“/AP nuotr.

Sekmadienį dauguma sunkvežimių vairuotojų, bandžiusių pajudėti link Rusijos sostinės, susidūrė su netikėtomis problemomis. Vairuotojai tikina, kad jiems patekti iki Maskvos trukdo Rusijos regionų vietos valdžia.

Dėl šios priežasties protesto akcija Maskvoje, tikėtina, kad įvyks tik savaitės pabaigoje. Planuojamos protesto akcijos formatas kol kas nėra žinomas.

Pastarąsias tris savaites sunkvežimių vairuotojai visoje Rusijoje protestuoja prieš naująjį mokestį, dėl kurio transportavimo išlaidos išaugs 15 – 20 proc.

Rusijos pareigūnai teigia, kad naujasis mokestis yra būtinas norint surinkti reikiamas lėšas kelių remontui, kadangi sunkvežimiai smarkiai prisideda prie transporto arterijų dėvėjimosi.

Tuo tarpu naujojo mokesčio oponentai atšauna, kad dėl mokesčio smulkiosios ir vidutinės vežėjų kompanijos susidurs su bankroto grėsme.

Rusijos sunkvežimių vairuotojai naująjį mokestį taip pat kartais vadina „Rotenbergo rinkliava“, kadangi naująją naudojimosi federaliniais keliais mokesčių sistemą „Platon“ administruoja bendrovė „RT Invest Transportnije sistemi“, kuri priklauso Igoriui Rotenbergui – Vladimiro Putino draugo milijardieriaus Arkadijaus Rotenbergo sūnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius