Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rail Baltica“ dėl keleivių turės konkuruoti ir su pigių skrydžių įmonėmis

Nutiesus europinės vėžės geležinkelį „Rail Baltica“, keleivius ja vežiosiančios kompanijos turės konkuruoti su pigių skrydžių bei autobusų įmonėmis. Pasak Europos geležinkelių pramonės asociacijos „Unife“ vadovo Philippo Citroeno, dabar geležinkelių vežėjams sunku konkuruoti dėl lėto atsinaujinimo, tačiau, anot jo, „Rail Baltica“ kaip naujas projektas galės pritaikyti visas naujausias inovacijas.
Kauno traukinių stotyje
Kauno traukinių stotyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Manau, kad „Rail Baltica“ bus labai sėkminga, jei greitis sieks 240 kilometrų per valandą“, – BNS Rygoje sakė Ph.Citroenas.

Anot jo, nors Baltijos šalyse nėra tradicijos į kitas šalis keliauti traukiniais, geležinkelių kompanijos turi galimybę pritraukti klientų ir taip konkuruoti su pigių skrydžių bendrovėmis.

„Kai pasiūlai reguliarias keliones, komfortą ir patikimumą, gali tam tikra prasme konkuruoti su tuo, kad kai skrendi iš oro uosto, valandą ar net daugiau prieš skrydį turi atvykti dėl patikrinimo, tuomet turi laukti lėktuvo. (...) Reikia pasiekti šiuos tikslus: greitį, patikimumą, komfortą, reguliarumą. Kitu atveju jūs neturėsite keleivių savo traukiniuose“, – tikino „Unife“ vadovas.

„Rail Baltica“ kaštų ir naudos analizės atnaujinimą atlikusios „Ernst & Young Baltic“ partneris Nauris Kalva teigia, kad nutiesus naują vėžę, Baltijos šalyse išaugs traukinių keleivių skaičius.

Skaičiuojama, kad 2030 metais, esant blogiausiam scenarijui, jis pasieks 3,9 mln., geriausiam – 5,8 mln. keleivių, o 2055 metais – atitinkamai 4,7 mln. ir 7,1 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius