Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekonstravus krantines į Klaipėdos uostą atplaukia vis didesni laivai

Klaipėdos uosto direkcijai už 24 mln. Lt rekonstravus krantines prie KLASCO, jau prisišvartavo ir 68,3 tūkst. tonų geležies rūdos krovinį išgabeno laivas „Marina“.
Klaipėda
Klaipėdos uostas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

224,95 m ilgio laivas buvo pakrautas prie AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ KLASCO naudojamų krantinių Nr. 8 ir Nr. 9.

Maksimali šio laivo grimzlė 13,84 m. Atsižvelgus į esamas hidrologines, meteorologines ir navigacines sąlygas laivas „Marina“ buvo pakrautas iki 13,35 m grimzlės.

Kad laivas būtų pakrautas iki tokios grimzlės, Uosto direkcijos užsakymu prie šį pavasarį rekonstruotų krantinių Nr. 8 ir Nr. 9 buvo atliekami gilinimo darbai. Šie darbai užbaigti 2013 m. birželio 21 dieną.

Už 24 mln. Lt krantines Nr. 8 ir Nr. 9 rekonstravo Uosto direkcijos rangovas „Josef Mobius Bau-Aktiengesellschaft“. Rekonstruotų krantinių Nr. 8 ir Nr. 9 bendras ilgis yra 255 m (krantinės Nr. 8 rekonstruotos dalies ilgis – 90 m, krantinės Nr. 9 – 165 m).

„Šis pavyzdys labai aiškiai įrodo, kad svarbaus objekto atidavimas naudoti laiku garantuoja efektyvią uosto veiklą, stiprina uosto konkurencingumą, užtikrina krovinių srautų didėjimą. Net ir be dvišalių sutarčių, dėl abipusių įsipareigojimų matome puikų bendradarbiavimo pavyzdį tarp Uosto direkcijos ir krovos kompanijos. Be abejo, labai svarbus faktorius yra tai, kad valstybės įdėtos investicijos atsiperka ir šiuo atveju atsipirkimas pradėtas labai greitai“, – teigė generalinis direktorius Arvydas Vaitkus. 

„Vertinu tai, kad klientams duotą pažadą dėl „Postpanamax“ laivų krovos iki maksimalios talpos prie naujos krantinės ir laivo užsakymo termino padėjo tesėti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija bei Lietuvos geležinkeliai. Didžiulę padėką jiems reiškiu viso kolektyvo vardu. Galimybė į laivus sutalpinti didesnį krovinių kiekį sudaro sąlygas mūsų kompanijai didinti apyvartą ir gauti daugiau pajamų. Taip sukuriame daugiau darbo visai transporto grandinei ir Lietuvos valstybei. – pasidžiaugė Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO generalinis direktorius Audrius Pauža. – Tikiuosi, kad greitu laiku galėsime krauti „Postpanamax“ laivus, kurių grimzlė siekia 13,9 metro“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius