Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugpjūtis – rekordinis mėnuo Vilniaus oro uoste pagal aptarnautų keleivių skaičių

Rugpjūtį Vilniaus oro uoste buvo pasiektas naujas veiklos rekordas – per paskutinį vasaros mėnesį į ir iš sostinės oro uosto keliavo daugiau nei 301 tūkst. žmonių.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Vilniaus oro uosto nuotr.

Vertinant skrydžių ir keleivių skaičių Vilniaus oro uoste, vasaros sezonas visuomet yra intensyviausias periodas, tačiau šių metų rugpjūčio mėnuo pagerino visus iki šiol pasiektus rezultatus. Palyginus su pernykščiu rugpjūčiu, keleivių skaičius išaugo 11 proc. ir antrą kartą oro uosto veiklos istorijoje perkopė 300 tūkst. per mėnesį ribą – pirmąkart ji buvo pasiekta liepą. 

„Labai džiugu matyti, jog mūsų pastangos sukurti patogų ir keleiviams bei verslui patrauklų oro uostą duoda solidžius rezultatus, – pasiekimą vertino Vilniaus oro uosto vadovas Artūras Stankevičius. – Tačiau žinome, jog galime dar daugiau ir reorganizavus oro uostus, tam turime visas sąlygas, tad rugpjūčio rekordas tik dar labiau motyvuoja nesustoti.“

A.Stankevičiaus teigimu, keliautojų į ir iš sostinės oro uosto skaičiai viršija planus nuo balandžio, todėl ir jubiliejinio – dumilijoninio – keleivio tikimąsi sulaukti ne spalį, kaip buvo pernai, o rugsėjį.

Vilniaus oro uostas priklauso tris oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje jungiančiam Lietuvos oro uostų tinklui, kuris praėjusiais metais aptarnavo 3,5 mln. keleivių. Šiuo metu iš Lietuvos oro uostų 21 aviakompanija skraido 54 kryptimis 26 šalyse Europoje ir už jos ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius