Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Rusija krės visus iš Baltarusijos įvažiuojančius vilkikus

Rusija pirmadienį pranešė, kad visi vilkikai, įskaitant ir tranzitinius, bus tikrinami Rusijos pasienyje, nepaisant to, kad dalį jų jų jau bus patikrinę Baltarusijos pasieniečiai. „Rosselchoznadzor“ spaudos tarnyba dar penktadienį pranešė, kad sunkvežimiai, į Rusiją įvažiuojantys iš Baltarusijos, bus tikrinami.
Ilgos laukimo valandos
Sunkvežimių vairuotojams vėl gresia stovėti ilgose eilėse. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ruijos valstybinės priežiūros institucijos atstovas Aleksejus Aleksejenko „Vedomosti“ sakė, kad netrukus bus tikrinami ir gyvulininkystės kilmės produktai.

Jis sakė, kad prekių patikra vykdoma siekiant užtikrinti, kad Europos Sąjungos valstybės, kurioms yra taikomos atsakomosios Rusijos sankcijos, jų neapeitų ir neeksportuotų į Rusiją savo produktų ir draudžiamų įvežti produktų sąrašo.

Monitoringas atskleidė, kad daugiau nei 11 tūkst. tonų vaisių ir daržovių produkcijos, pagamintos ES šalyse, vežtos iš Baltarusijos neva į Kazachstaną, „užsilaikė“ Rusijoje.

„Tai yra 10 proc. visos iš Baltarusijos įvežamos produkcijos“, – sakė jis. „Rosselchoznadzor“ pareiškė, kad kompetentingos Baltarusijos ir Kazachstano institucijos neužkirto tam kelio.

Įtarimų Rusijai sukėlė Baltarusijos tranzitas į Kazachstaną. Kadangi visos trys valstybės priklauso Muitų sąjungai, tarp jų judantys vilkikai nėra tikrinami pasienyje, ir prekybos tarp Baltarusijos ir Kazachstano apimtys nėra tiksliai apskaičiuotos.

Iš valstybių, kurioms yra taikomos Rusijos atsakomosios sankcijos, Baltarusija daugiausia įsiveža vaisius, daržoves, mėsą, pieno produktus ir žuvį.

Nepaisant Rusijos taikomo embargo, kai kurie produktai iš Europos Sąjungos pasiekia Rusijos rinką. Pavyzdžiui, obuoliai yra perkami Lenkijoje, jie keliauja į Baltarusiją ir tada neva keliauja į Kazachstaną, tačiau iš tiesų yra pardavinėjami Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius