Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ir Baltarusijos nesutarimai gali paveikti Lietuvos vežėjus

Rusijai paskelbus, kad atnaujins sienos su Baltarusija kontrolę, mūsų šalies vežėjai nuogąstauja, jog tokie užmojai atsilieps Lietuvos verslui – gali pailgėti krovinių vežimo laikas, padidėti būtinosios išlaidos, rašo „Lietuvos žinios“.
Vilkikai
Vilkikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarptautiniu krovinių vežimu užsiimančios Kauno įmonės „Egliana“ savininkas Arvydas Drąsutavičius sako, kad jei Rusija iš tikrųjų atnaujintų patikrą pasienyje su Baltarusija, ne tik pailgėtų krovinių vežimo laikas, bet ir galėtų rastis papildomų išlaidų. Mat nėra garantijų, kad Rusijos pareigūnai, tikrindami krovinį, neprašys jo iškrauti.

Vadinasi, atsirastų ir papildomos laiko sąnaudos, ir finansinės išlaidos, kurias padengti sutiktų retas kuris krovinio gavėjas. Tai tektų daryti vežėjams iš savo resursų, todėl augtų vežimo kainos, o tai dar labiau mažintų krovinių srautus.

„Nemanau, kad pasienyje su Rusija bus atliekama tokia pat išsami krovinių patikra, kaip prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos. Todėl papildomos išlaidos, manyčiau, neturėtų būti didelės. Tiesa, atsirastų papildomų laiko sąnaudų“, – sakė Vilniuje įsikūrusios bendrovės „Baltasis grifas“ direktorius Sergejus Lebedis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius