-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 28 /12:51

Vilkikai Rusijos pasieny gali stovėti mėnesį, latvių dar netikrina – stringa tik dėl lietuvių

Lietuvos vežėjai baiminasi, kad pasienyje su Rusija vilkikai gali laukti nuo kelių savaičių iki mėnesio. Pasak vežėjų asociacijos „Linava“ viceprezidento, patikra muitinėse toliau vyksta vangiai, praleidžiama nedaug sunkvežimių. Tuo tarpu penktadienį Latvijos vežėjų asociacijos „Latvijas auto“ vadovas Valdis Trezinis teigė, kad Rusijos pasienyje sugriežtinta automobilių patikra Latvijos vežėjams kol kas netaikoma ir latvių vilkikai stringa pasienyje tik dėl nuodugniai tikrinamų lietuvių vilkikų.
Vilkikai
Asociatyvi nuotr. Vilkikai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Vežėjai Latvija

Papildyta 12:51 val.

„Blogiausia, kad per savaitę mažas skaičius patikrintų mašinų, dabar jau jaudinamės dėl vairuotojų ir galvojame, kaip juos ištraukti, nes oro sąlygos tikrai nepavydėtinos. Tokiais tempais gali būti, kad kol praleis vilkikus, gali užtrukti keletą savaičių ar net mėnesį“, - BNS teigė Julius Misiūnas, kuris vadovauja logistikos benndrovei „Ignolita“.

Jis teigė kol kas negalįs pateikti konkrečių skaičių, kiek vilkikų yra įstrigę, tačiau spėjo, kad jų gali būti per šimtą: „Kitą antradienį arba trečiadienį organizuojame išvažiavimą prie sienos, tuomet turėsime konkretesnius duomenis“.

Anot jo, Rusijos muitininkai vairuotojams neteikia jokios informacijos. Oficialios informacijos vežėjai taip pat vis dar negavo.

Gali sulaukti ribojimų dėl pirmininkavimo ES

„Latvijas auto“ vadovas neslepia manantis, kad Latvijos vežėjai taip pat netrukus gali sulaukti ribojimų.

„Džiaugtis nėra dėl ko – žinant Rusijos elgseną, negalima atmesti, kad tokios sankcijos bus pradėtos taikyti ir kitų šalių vežėjams, taip pat ir Latvijos. Ypač su mumis gali tai nutikti, nes Latvija kitąmet pirmininkaus Europos Sąjungos“, – interviu Latvijos radijui sakė V.Trezinis.

Anot jo, automobilių eilės Latvijos pasienyje su Rusijoje susiformavo dėl to, kad Rusijos muitininkai pradėjo nuodugniai tikrinti Lietuvos vilkikus.

„Rusijos muitinė griežtai tikrina krovinius iš Lietuvos – jie iškraunami ir nuodugniai tikrinami. Todėl eilės ir nusidriekė – juk tose pačiose eilėse stovi tiek Lietuvos, tiek ir kitų šalių vežėjai“, – sakė V.Trezinis.

Apkaltino neteisėtų produktų įvežimu

Rusija riboti transportą iš Lietuvos ėmė praėjus dienai po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusiją pavadino teroristine valstybe. Panašius apribojimus vežėjams ir prekėms iš Lietuvos Rusija buvo įvedusi ir pernai rudenį, kai Lietuva pirmininkavo ES, tuomet šios priemonės taikytos apie mėnesį.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija Rusijos veiksmus pavadino „diskriminacine praktika“, teigdama, kad lietuviški lengvieji ir kroviniai automobiliai susiduria su „Rusijos tarnybų dirbtinai kuriamais sunkumais“.

Rusijos muitinės vadovas savo ruožtu pareiškė, kad patikra sugriežtinta, nes per Lietuvą į Rusiją gabenama uždrausta ES produkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius