-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 04 /15:56

Parlamentarai aiškinsis dėl eilių pasienyje, kurių nėra

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui kitą savaitę ketinant vykti į Medininkų pasienio postą aiškintis, kodėl ten susidarė didelės eilės, Muitinės departamentas teigia, jog eilių pastaruoju metu ten beveik nėra. Pasak muitinės atstovo, paskutinį kartą didelės eilės pasienyje su Baltarusija buvo, „Akropoliuose“ vykstant akcijai „Jamam“.
Pasienio ruože
Asociatyvinė nuotr. Pasienio ruože / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gavau informaciją, kad muitinės postuose iš Baltarusijos žmonės stovi po keliolika vandų dėl to, kad nepraleidžia jų į Lietuvą motyvuojant, kad iš Lietuvos į Baltarusiją irgi nepraleidžiama arba ilgai užtrunka tikrinimas“, – BNS sakė komiteto vadovas „darbietis“ Petras Narkevičius.   

Muitinės departamento atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS sakė, kad eilių pastaruoju metu nėra, didesnis srautas būna tik savaitgaliais, tačiau ne toks, kad reikėtų laukti kelioliką valandų. 

Muitinės departamento atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS sakė, kad eilių pastaruoju metu nėra, didesnis srautas būna tik savaitgaliais, tačiau ne toks, kad reikėtų laukti kelioliką valandų. Vienintelė išimtis buvo gegužės 22-24 dienos, kai vyko akcija „Jamam“.

„Čia buvo vienintelis atvejis, tad gali būti, kad apie jį čia kalbama. (...) Tuomet buvo tikrai didžiulis lengvųjų automobilių srautas, o muitininkų dirba tiek, kiek dirba, todėl tuo metu buvo tikrai didelės eilės“, – BNS sakė G.Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Jos teigimu, vidutiniškai per valandą Medininkų poste praleidžiama po 20 krovininių automobilių. Ketvirtadienį, pasak departamento atstovės, lengvųjų automobilių eilės iš Baltarusijos Medininkuose nebuvo, į Baltarusiją – taip pat.

Seimo komiteto nariai domėsis posto infrastruktūra ir įranga, transporto priemonių pralaidumu bei patikra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius