Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Socialinis taksi“ riedės ir Latvijos gatvėmis

Daugpilyje, Latvijoje, jau rieda pirmasis „Socialinis taksi“, kuris fizinę negalią turinčius daugpiliečius nuveš į reikalingą vietą, padės įlipti ir išlipti.
Socialinis taksi
Socialinis taksi / 15min archyvo nuotr.
Temos: 2 Zarasai Daugpilis

Anot paslaugos sumanytojo, Nacionalinio socialinės integracijos instituto programų vadovo Arūno Survilos, tai ne tik padidins Latvijos judėjimo negalią turinčių asmenų mobilumą, bet ir leis abiejų šalių piliečiams keliones planuoti ne tik vietiniu, bet ir tarpvalstybiniu lygmeniu: persikelti už Latvijos ar Lietuvos sienų.

Tokia paslauga pirmuosius mėnesius bus nemokama. „Socialinis taksi“ – tai socialinė inovacija, kuri užtikrina sėkmingą judėjimo negalią turinčių žmonių kelionių organizavimą į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas.

Pasak A.Survilos, ne pirmus metus projekto sukaupta patirtis rodo, kad paslauga suteikia nepriklausomybės jausmą ir negalią turintys žmonės aktyviau dalyvauja visuomenės gyvenime.

Nuo 2012 metų Lietuvoje veikiantis projektas jau turi 3 automobilius ir savo paslaugomis džiugina Klaipėdos bei Vilniaus gyventojus.

Gruodžio pabaigoje žmonėms su negalia pritaikyti automobiliai pradėjo riedėti ne tik Daugpilio, bet ir Zarasų bei Kauno gatvėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius