Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Neveronių ir Pabiržio gyventojais susitarta dėl „Rail Balticos“ vėžės

Susisiekimo ministerijoje įvyko Neveronių ir Pabiržio kaimo gyventojų ir valdžios atstovų susitikimas – aptartos alternatyvos dėl planuojamos „Rail Baltica“ vėžės.
Gyventojai ruošia raštus
Gyventojai ruošia raštus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atsižvelgus į vietos žmonių pageidavimus ir europinio projekto svarbą, pasiūlyta vagonų ir lokomotyvų aptarnavimo centrą ir 1435 mm pločio vėžės geležinkelio kelyną įrengti rekonstruotame ir praplėstame esamos 1520 mm pločio vėžės Palemono kelyne.

„Pasirinkus šį variantą, galės būti patvirtintas vietos gyventojams priimtinas su „Rail Baltica“ susijęs specialusis planas, taip pat bus išvengta papildomų rūpesčių ir netgi grėsmės prarasti Lietuvai skirtas europines lėšas projektui įgyvendinti“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Šiuo metu rengiamame Europinio standarto geležinkelio linijos Kaunas–Lietuvos ir Latvijos valstybių siena specialiajame plane buvo numatyta europinę vėžę tiesti esama geležinkelio linija Kaunas–Jonava, Neveronių ir Pabiržio kaimuose įrengiant vagonų ir lokomotyvų aptarnavimo centrą ir 1435 mm pločio vėžės geležinkelio kelyną.

Gyventojai nesutiko ir pasiūlė nukelti vagonų ir lokomotyvų aptarnavimo centrą ir 1435 mm pločio vėžės geležinkelio kelyną į miškingą teritoriją Kauno laisvosios ekonominės zonos link, į oro uosto pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius